Forvalter Alexander Larstedt Lager i Arctic Fund Management tror ikke Hydro vil gi meravkastning fremover og tar selskapet ut av Arctic-porteføljen.

– Vi tar ut Norsk Hydro grunnet svakt sentiment for råvare-relaterte aksjer, forteller Larstedt Lager.

Han viser blant annet til de operative utfordringene selskapet har i Brasil, der Hydro har et alumina-raffineri kalt Alunorte, som ligger ved byen Barcarena.

– Norsk Hydro meldte siste uke om en avtale med lokale myndigheter og statsadvokaten. Avtalen tar selskapet ett skitt nærmere en løsning på Alunorte situasjonen, men det er foreløpig ikke fastsatt noen dato for gjenåpning av halve Alunorte kapasiteten, skriver Larstedt Lager.

– Ønsker lavere vekt i laks

Forvalteren har også mindre tro på fiske-aksjer fremover.

– Oppdrettsaksjene klarte seg bra sist uke. Neste uke ønsker vi litt lavere vekt i laks, og tar ut Lerøy Seafood, skriver Larstedt Lager.

Han har derimot tro på informasjonsteknologi fremover, særlig Atea, som han tar inn i porteføljen.

– Ateas vekst og ambisjon om økte marginer vil trolig gi god vekst i selskapets kontantstrøm i årene fremover. Vi forventer stabil økning i selskapets utdeling til aksjonærene, og utbytte på minst syv kroner for året 2017 er attraktivt. Vekst i utbytte vil underbygges av selskapets sterke balanse, skriver Larstedt Lager. – Aksjene i it-sektoren har steget betydelig, delvis på bakgrunn av en markedsvekst som er høyere enn forventet, legger han til.

- Tegn til kursbedring

DNB Markets tar Telenor inn i porteføljen denne uken.

- Etter en svak utvikling på børsen siden tidlig desember 2017, ser vi tegn til kursbedring for Telenor i september, skriver analytikerne Paul Harper og Morten Jensen i en oppdatering.

- Vi venter sterke tredjekvartals-tall og med støtte fra en direkteavkastning på fem prosent, ekstra utbytte tilsvarende 2,7 prosent og tilbakekjøp av aksjer forventer vi solid støtte på disse nivåene. I tillegg har Telenor betydelig mer gjeldskapasitet. Dette kan gi ytterligere oppside basert på stigende utbytteforventninger fremover, legger duoen til.

– Nyte godt av høyere priser

DNB Markets har ikke mistet troen på Elkem, som det allerede har i porteføljen, og som falt hele 5,2 prosent i forrige uke.

– Etter et løft på en solid annen-kvartalsrapport har Elkem-kursen falt noe tilbake igjen og stengte fredag på 41,10 kroner per aksje. Innen sektoren er det flere aktører som har annonsert at kapasitetsutvidelser er under vurdering, også Elkem, men vi venter ikke at dette vil kunne komme produksjon før tidligst i 2020-2021, skriver analytiker Ole-Andreas Krohn i DNB Markets i en oppdatering.

– Inntjeningen fremover vil derfor kunne nyte godt av høye priser over en lengre periode og vi løftet før helgen ebitda-estimatene for 2018-2020, legger han til.

Ebitda står for driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger.

Krohn viser til at Elkem-aksjen handles til en attraktiv pris/ inntjeningen per aksje. Det er en multippel som beregnes ved å ta aksjekurs delt på inntjening per aksje, bare kjent som P/E – price/ earnings.

– På våre estimater for 2019 handles aksjen nå med en P/E på 6. Vi mener det ser attraktivt ut og oppjusterte samtidig kursmålet fra 43 kroner til 50 kroner per aksje, skriver Krohn.

DNB markets har en kjøpsanbefaling på aksjen. Sparebank 1 Markets gjør ingen endringer denne uken, men gjentar sin tro på selskaper som selskaper som B2 Holding og Odfjell Drilling som begge falt kraftig på Oslo Børs i forrige uke.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.