Oslo Børs utvidet den siste tids svekkelse med et børsfall av de sjeldne mandag.

Ytterligere eskalering av handelskonflikten mellom USA og Kina bidro til å sende hovedindeksen ned omkring to prosent. Det barberer årets børsavkastning til 4–5 prosent så langt i år. Dermed har over seks prosent av årets avkastning forsvunnet på mindre enn én måned, siden toppen den 8. juli.

Ser betydelig oppside

Fred. Olsen-dominerte Bonheur rir imidlertid stormen av.

Det cruise- og vindkraft-dominerte konglomeratet har gått som en kule på Oslo Børs, der aksjen så langt i år er opp over 80 prosent. Det skjer også til tross for at selskapets riggvirksomhet, tidligere Fred. Olsen Energy, nå Dolphin Drilling, meldte oppbud tidligere i sommer.

Forvalter Albert Collett i Arctic Fund Management tror Bonheur-aksjen har mer å gå på. Betydelig mer. Fra dagens kursnivåer ser han ytterligere oppside på 40–50 prosent.

«Kort oppsummert finner vi verdier i Bonheur for rundt 260 kroner aksjen. Når aksjen handles på rundt 180 mener vi det er et godt kjøp», skriver Collett i en epost til DN.

Bonheurs tre hovedsegmenter er fornybar energi, shipping og offshore vind-installasjoner, og cruiseskip. Selskapet hadde et driftsresultat på 271 millioner kroner i andre kvartal, mot 95 millioner kroner i andre kvartal i fjor, av en omsetning på 2023 millioner kroner (1662).

Collett tar Bonheur inn i sin anbefalte aksjeportefølje denne uken, og gjør ellers ingen endringer.

Inn med Hexagon

Også aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets gjør endringer i sin anbefalte portefølje.

Aksjestrateg Paul Harper, DNB Markets.
Aksjestrateg Paul Harper, DNB Markets. (Foto: Didrik Linnerud Arnesen)

Trykktankprodusenten Hexagon Composites, som blant annet leverer hydrogen-tankløsninger for lette og tunge kjøretøy, tas inn blant annet for å spre risiko i porteføljen i en periode med store svingninger, påpeker han.

DNB Markets tok forrige fredag Hexagon til kjøp, og har store forventninger til selskapets andrekvartalsresultater, som fremlegges 14. august.

«Europeiske registreringer av biler som går på komprimert naturgass øker. Aksjen har nylig vist oppmuntrende tegn til positivt moment til tross for en utfordrende uke for det brede markedet», skriver aksjestrategen i en epost til DN.

Fra før er Hexagon blant anbefalingene til porteføljekonkurranse-deltagerne Arctic og Sparebank 1 Markets. Hexagon-aksjen er opp nærmere 50 prosent på Oslo Børs hittil i år.

Hverken Sparebank 1 Markets eller Alfred Berg Kapitalforvaltning gjør endringer i sine anbefalte aksjeporteføljer denne uken. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.