Google-eier Alphabet vil kutte 12.000 stillinger, skriver Bloomberg News.

Det tilsvarer mer enn seks prosent av konsernets ansatte globalt. Alphabet føyer seg dermed også inn i en lang rekke amerikanske teknologiselskaper som nedbemanner.

Globalt kutt

Kuttene vil påvirke stillinger på et globalt plan og på tvers av hele konsernet, skriver toppsjef Sundar Pichai i en epost til de ansatte fredag, og tilføyer at han tar det fulle ansvaret for beslutningene som førte selskapet hit.

Tidligere har Facebook-eier Meta, Twitter og Amazon varslet store kutt blant de ansatte. Flere av de store teknologiselskapene opplever bremsende vekst, høyere kostnader og ser magrere økonomiske utsikter i det renter, priser og lønninger stiger.

Strammer inn

I oktober i fjor leverte Alphabet tredjekvartalsresultater som viste en økende omsetning, men som likevel skuffet analytikernes forventninger. Resultat etter skatt falt med 27 prosent til 13,9 milliarder dollar fra samme periode året før.

Da sa toppsjef Pichai at de ville stramme inn kostnadsbasen.

Dette er ikke første gang Alphabet har brukt sparekniven de siste måneden. Selskapet har droppet utviklingen av den neste generasjonen av sin Pixelbook laptop og stengt ned skyspilltjenesten Stadia, skriver Bloomberg. Tidligere i januar sa Verily, Alphabets biotekvirksomhet, at selskapet vil kutte antall ansatte med 15 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.