Selskaper har en «etisk og patriotisk plikt til å hjelpe sine medborgere i denne nødens tid, ved å gjøre alt i deres makt for å stanse urimelig prisøkning», heter det i et prev som er sendt til selskapene Amazon, Ebay, Walmart og Craigslist.

Brevet er signert en rekke amerikanske statsadvokater, ledet av Josh Shapiro fra Pennsylvania, skriver CNBC.

Som følge av koronapandemien har enkelte sett sitt snitt til å tjene raske penger på å selge produkter som håndsprit, ansiktsmasker og toalettpapir.

I Australia ble en 48-pakning med toalettpapir tidligere denne måneden forsøkt solgt for 100.000 australske dollar, skrev Tech Times, mens New York Times skrev om brødrene Matt og Noah Colvin som hamstret håndsprit med håp om å selge det videre for profitt.

Det er denne typen oppførsel de amerikanske statsadvokatene vil ha stanset.

Ifølge CNBC har imidlertid Amazon allerede handlet for å hindre slike tilfeller. Tidligere denne måneden ble det klart at selskapet har fjernet 530.000 annonser med høyt prisede produkter, og suspendert 2500 brukere.

Sammen med Ebay har selskapet også uttalt at de vil stanse nye annonser for ansiktsmasker og håndsprit, mens Facebook har bannlyst annonser for ansiktsmasker.

I brevet anerkjenner statsadvokatene at selskapene allerede har gjennomført tiltak, men oppfordrer dem til samtidig å være aktive for å hindre prisinflasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.