Netthandelsgiganten Amazon la torsdag kveld etter børsstengning frem tall for andre kvartal.

  • Inntektene var på 113,08 milliarder dollar i kvartalet, sammenlignet med 88,9 milliarder dollar i samme periode i fjor. På forhånd var det ventet en omsetning på 115 milliarder dollar, ifølge estimater fra Bloomberg.
  • Driftsresultatet var på 7,7 milliarder dollar i andre kvartal, mot 5,8 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Selskapet har vært en av koronaens store vinnere, ettersom etterspørselen etter hjemmelevering og underholdning har skutt i været under pandemien.

Det samme har aksjen, som har steget over 110 prosent siden mars i fjor.

Like etter kvartalsrapporten ble offentliggjort, faller aksjen nesten fem prosent i etterhandelen på Wall Street.

Venter svakere vekst i tredje kvartal

Amazon skriver i rapporten at det venter at inntektene vil falle i tredje kvartal. Inntektene er ventet å være mellom 106 og 112 milliarder dollar.

Andy Jassy tok over som toppsjef i Amazon 5. juli.
Andy Jassy tok over som toppsjef i Amazon 5. juli. (Foto: Mike Blake/Reuters/NTB)

Driftsresultatet i neste kvartal er ventet å være mellom 2,5 og 6 milliarder dollar, sammenlignet med 6,2 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Guidingen forutsetter omtrent 1 milliard dollar i kostander knyttet til koronapandemien.

Verdens rikeste person

Den sterke utviklingen i aksjekursen de siste årene har gjort selskapet til et av verdens største selskaper, målt etter markedsverdi, som torsdag er på om lag 16.000 milliarder kroner.

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er ifølge Bloomberg Billionaire Index god for rundt 209 milliarder dollar, noe som gjør ham til verdens rikeste person, foran Tesla-sjef Elon Musk.

Det tilsvarer en nettoformue på 1840 milliarder kroner, noe som er mer enn verdien av ett årlig norsk statsbudsjett.

Bezos kunngjorde tidligere i år at han trer av som administrerende direktør i Amazon. Tidligere i juli tok Any Jassy, tidligere sjef for Amazon Web Services, over som toppsjef.

2020 ga dem det største rikdomshoppet i historien
Til tross for alle verdens utfordringer i 2020: De 500 rikeste hadde det største formues-hoppet i historien til Bloombergs milliardærindeks. Jeff Bezos og Elon Musk er to gode eksempler.
01:14
Publisert:

Voldsom vekst

Selskapet har de siste årene opplevd en voldsom vekst i alle sine kjernevirksomheter, deriblant skytjenesten Amazon Web Services og strømmetjenesten Prime Video, og har i snitt hatt en årlig omsetningsvekst de siste ti årene på 27 prosent.

Prime Video, som er Amazons strømmetjeneste, har flere såkalte «originalproduksjoner» på vei, og kunngjorde tidligere i år at det har sikret seg rettighetene til å vise kamper fra den amerikanske fotballigaen NFL i ti år fra 2023.

Amazon Prime hadde i første kvartal i år mer enn 200 millioner betalende medlemmer.

Tidligere i år varslet selskapet at det ventet å øke inntektene med mellom 24 og 30 prosent i andre kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.