Det amerikanske investeringsselskapet General Atlantic tar et ytterligere jafs av den danske juice-, kaffe- og sandwichkjeden Joe & The Juice, fremgår det av en pressemelding mandag.

Joe & The Juice har rundt 365 kaffebarer i 18 ulike land. 26 av dem er i Norge.

Kjøper ut svenskene

General Atlantic kjøper aksjene til det svenske private equity-selskapet Valedo Partners, som har vært på eiersiden siden 2013. General Atlantic kom på sin side inn som investor i 2016.

General Atlantics eierandel vil etter transaksjonen øke fra 30 prosent til 80–90 prosent, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg, som viser til ikke-navngitte kilder. Det amerikanske investeringsselskapet vil dermed bli største eier og sikre seg kontroll over juice-kjeden.

Det oppgis ikke detaljer om pris, men ifølge Bloombergs kilder verdsetter transaksjonen Joe & The Juice til 600 millioner euro, tilsvarende om lag syv milliarder kroner.

Kjeden først åpnet i København i 2002, og ble grunnlagt av den danske reklamemannen Kaspar Basse.

Les D2s intervju med Joe & The Juice-gründeren i 2016: – Tidlig i prosessen hadde jeg ikke en klar idé om at det skulle være gutter d2Plus

Den første kaffebaren her til lands åpnet i Oslo i 2012. Kjeden har senere åpnet barer i Stavanger og Bergen, i tillegg til flere i hovedstaden.

Vil vokse mer

General Atlantic-topp Andrew Crawford sier til Bloomberg at det amerikanske investeringsselskapet ønsker å øke juice-kjedens digitale satsing, som i dag utgjør 30 prosent av global omsetning, men «har potensial» til å øke til 50 prosent.

Tilbake i 2018 ville General Atlantic og Valedo ta juice-kjeden på børs, men koronapandemien satte en stopper for planene.

Kjeden slet under pandemien, og var i Norge nær konkurs i 2020. Joe & The Juice Norge har tapt mange millioner siden kjeden først ble åpnet i Norge, men i fjor viste regnskapet et overskudd før skatt på rundt 800.000 kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DN testet drosjeprisen til Gardermoen: – Egentlig så er det bare trist
Etter at taxinæringen fikk sitt mye omtalte frislipp i 2020 har prisene i markedet forandret seg mye, ikke alltid til kundens fordel. DN testet hva det ville koste å komme seg til Gardermoen med forskjellige selskaper.
02:31
Publisert: