GSO Capital Partners, som er eid av det amerikanske investeringsfondet Blackstone Group, fortsetter å kvitte seg med Norske Skog-aksjer. 

I en børsmelding onsdag morgen opplyses det at selskapet har solgt i overkant av 2,5 millioner aksjer til kurs 0,41 kroner per aksje. Etter dette eier GSO Capital Partners 43,5 millioner aksjer i kriserammede Norske Skog, tilsvarende 15,6 prosent av selskapet. 

GSO Capital Partners er fortsatt største aksjonær i Norske Skog etter at selskapet og et annet investeringsfond Cyrus Capital, kjøpte seg opp til å bli de største aksjonærene i selskapet. Da bidro fondet til å presse frem endringer i styret og har også vært med på å tvinge frem bedre bytteforhold for eierne i to obligasjonslån, der de to fondene var store eiere. 

Blackstone og Cyrus er fortsatt store eiere i Norske Skogs obligasjonslån, og vil være med blant obligasjonseierne som overtar inntil 3/4 av selskapet i refinansieringsforslaget som obligasjonseierne har lagt frem. 

DN har vært i kontakt med Blackstone onsdag, men fondet ønsker ikke å kommentere saken. 

Solgte aksjer i mai 

I utgangspunktet er GSO Capital Partners blant de største eierne i to av Norske Skogs obligasjonslån, men har kjøpt seg opp til å bli største aksjonær i papirprodusenten og har dermed fått påvirkningskraft. 

I midten av mai kvittet GSO Capital Partners seg også med Norske Skog-aksjer. Da reduserte GSO eierandelen til 20,4 prosent. 

Konkurs i Malaysia 

Tidligere onsdag skrev DN at det malaysiske selskapet Malaysian Newsprint Industries (MNI), som Norske Skog eier en tredjedel av, vil slå seg konkurs. 

Selskapet er et joint venture-selskap eid av Norske Skog, Media Prima Berhad og Hong Leong Industries.

– Styret i MNI er av den oppfatning at selskapet ikke kan fortsette virksomheten. MNI har drevet under veldig vanskelige markedsforhold, som særlig skyldes fallende etterspørsel etter avispapir. Selskapet har tapt penger i tre år, heter det i meldingen.

Regjeringen vurderer krisehjelp

DN skriver onsdag at statsminister Erna Solberg og regjeringen åpner for krisehjelp til Norske Skog. Den tradisjonsrike norske papirprodusenten er i store problemer og sliter med betydelig gjeld. Selskapet risikerer selv konkurs dersom forhandlingene med långivere og eiere ikke fører frem.

– Dersom selskapet ikke kommer i mål med forhandlingene, vil vi selvsagt gjøre en grundig vurdering av hva som kan gjøres, sier Solberg til DN.(Vilkår)

Sauseskolen: BBQ-saus
Sauseskolen: Slik lager du grillsaus til kjøttretter
01:49
Publisert: