Tirsdag kveld norsk tid avholdt Apple sin årlige høstkonferanse fra hovedkvarteret i Cupertino i California. Til forskjell fra tidligere års presentasjoner, ble årets konferanse avholdt via stream.

Vanligvis er det på disse konferansene at tek-giganten presenterer nye Iphone-modeller, men toppsjef Tim Cook var rask med å legge disse forventningene døde.

I sin innledning sa han at dagens presentasjon i hovedsak vil handle om Apple Watch og en ny Ipad. Ifølge CNBC er det ventet at Apple vil legge frem nye Iphone-modeller på en separat presentasjon, som kan komme allerede neste måned.

Konferansen begynte klokken 19.00 norsk tid, og det var toppsjef Tim Cook som startet ballet.

– Vi vet at livene våre ikke alltid kommer til å være som det er nå, og vi ser frem til bedre dager, sa Cook, med referanse til den pågående koronapandemien.

Ved stengetid på Wall Street var aksjen opp 0,16 prosent, etter å ha falt i minus i etterkant av presentasjonen. Sluttkurs ble 115,54 dollar.

Oksygenmåling

Da driftssjef Jeff Williams presenterte den nye Apple Watch Series 6 ble det også klart at klokken etter hvert vil støtte en funksjon som gjør at man kan måle oksygennivået i blodet.

Ifølge Apple er oksygennivået i blodet en god måte for å måle den generelle helsen. Selskapet vil komme til å støtte tre studier som skal validere funksjonen.

Ifølge presentasjonen vil målingen kun ta 15 sekunder, og funksjonen vil bli klar «senere i år».

Apple Watch SE ble også presentert. Modellen er billigere enn den nye Series 6, og følger selskapets trend der man tidligere har lansert billigere Iphone-modeller. SE-modellen vil ifølge presentasjonen koste 279 dollar (2500 NOK), mens Series 6-modellen har en startpris på 399 dollar (3600 NOK).

Driftssjef Williams har fått mye tid på scenen. Det var toppsjef Cook som innledet konferansen, men Williams har stått for hele introduksjonen av de nye Apple Watch-modellene. Han er som nevnt driftssjef i selskapet (COO), og er ifølge CNBC en av de viktigste i toppledelsen i Apple.

Etter de nye Apple Watch-modellene fulgte kunngjøringen av Apple One, selskapets nye «service»-pakke. På mange måter minner den om Amazon Prime, der kunder for en månedlig sum vil kunne få Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade og lagringsplass i Icloud.

Videre ble åttende generasjon av Ipad, samt en oppgradert Ipad Air presentert. Ifølge toppsjef Cook har Apple solgt 500 millioner nettbrett de siste ti årene.

Himmelferd

Apple har vært en av årets mest omtalte aksjer, og har vært en av tek-gigantene, sammen med blant annet Amazon og Tesla, som har bidratt til et enormt rally på Wall Street etter det innledende koronasjokket i mars.

Selskapet har sett markedsverdien skyte til himmels de siste månedene, og har følgelig dratt med seg teknologiindeksen Nasdaq til stadig nye høyder. I slutten av august passerte Apple en markedsverdi på 2000 milliarder dollar, og ble med det verdens høyest verdsatte selskap etter å ha passert oljeselskapet Saudi Aramco.

I slutten av august benyttet både Apple og Tesla det enorme rallyet som aksjene har lagt bak seg, til å gjennomføre en såkalt aksjesplitt, der eksisterende aksjonærer fikk fire aksjer for hver ene aksje de eide. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.