Administrerende direktør i meglerhuset Arctic Securities, Mads Syversen, leverte onsdag sitt årsregnskap for det heleide investeringsselskaper Florabakken as. Regnskapet for Florabakken as viser at finanstoppen hadde et ikke-fradragsberettiget tap på utlån på 43,4 millioner kroner.

DN har prøvd å komme i kontakt med Syversen, uten hell.

Finansinntektene i fjor strakte seg til 11,5 millioner kroner, og Syversen tar ut samme beløp i utbytte fra selskapet.

I fjor skrev DN om hvordan Syversen var involvert i eiendomskonsernet Mosking og fikk gevinster på rundt 100 millioner kroner da de solgte private aksjer til en av meglerhusets kriserammede kunder. Saken ble imidlertid henlagt i januar av Finanstilsynet.

Florabakken har en egenkapital på 50 millioner kroner per nyttår, ned fra 94 millioner kroner året før etter utlånstapene. Gjelden er beskjeden med i overkant av ti millioner kroner, og mesteparten av verdiene i selskapet er lån til andre kontrollerte selskaper og andre fordringer. Det er også i Florabakken hans eierandeler i de Arctic-eiende selskapet Arctic Investments og Arctic Partners ligger.

I et annet heleiet selskap, Florabarna, tjente Syversen 4,3 millioner kroner i fjor.

Syversen hadde i 2016 en ligningsformue på 60,2 millioner kroner og en nettoinntekt på 30,2 millioner kroner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skambud på Fred. Olsen Energy
Kreditorene kommer aldri til å gå med på det, sier DNs børskommentator.
01:09
Publisert: