Onsdag la brennevinsselskapet Arcus frem kvartalsrapporten for årets første måneder, og viste til en driftsinntekt på 611 millioner kroner.

Dette er en økning på 10,7 prosent sammenlignet med første kvartal i 2019 – da driftsinntektene lå på 552 millioner kroner.

Driftsresultatet (ebitda) for første kvartal var 66,6 millioner kroner, sammenlignet med 46,1 prosent i samme kvartal 2019 – en økning på 44,6 prosent.

Stein Erik Hagen er største eier i Arcus gjennom sine investeringsselskaper Canica og Sundt som står for 44,24 prosent av aksjene.

Med et utbytte på 1,66 prosent per aksje kan Hagen vente seg et utbytte på 49,96 millioner kroner.

Nordmenn sto for vinvekst

Selskapet skriver i kvartalsrapporten at de har økt salget spesielt til monopoler i Norge og Finland. Salget til Duty free, hotell og serveringssteder har derimot falt kraftig.

Likevel har det første kvartalet gitt Arcus en kraftig vekst.

Vinsalget økte med 10,6 prosent i første kvartal sammenlignet med 2019, og mye av denne veksten ble drevet av veksten i Norge, hvor inntektene økte med 35,5 prosent.

Selskapet produserte i tillegg mer enn 29.000 liter desinfeksjon som de har distribuert til sykehus og andre helseforetak. Dette har de gjort som et non profitt-prosjekt, og har uttalt at de ikke ønsker å tjene penger på krisen.

Arcus er ikke det eneste selskapet som har endret produksjonen.

Har måttet omorganisere

Koronakrisen har også påvirket handlevanene i alkoholbransjen. Mye av salget er flyttet fra utlandet og reisevirksomhet til Vinmonopolet.

I kvartalspresentasjonen skriver Arcus at det meste av salget som normalt ville skjedd gjennom grensehandel, enten på taxfree eller andre utsalgssteder, er blitt flyttet til monopolene i de ulike landene som følge av koronakrisen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.