Den børsnoterte brennevinsprodusenten og vinimportøren Arcus – der Stein Erik Hagens Canica og John Fredriksens Geveran er de to største eierne – hadde et resultat før skatt på 53,7 millioner i årets andre kvartal, over en dobling fra fjoråret, da selskapet gikk med 21,7 millioner i overskudd.

I løpet av kvartalet omsatte selskapet for 767,2 millioner kroner, og hadde et bruttoresultat (Ebitda) på 101 millioner.

– Under Covid-19-pandemien har de nordiske regjeringenes omfattende reiserestriksjoner, og restriksjoner på barer og restauranter, sørget for veldig høye salgsvolumer på vinmonopolene, og økt aktivitet for Arcus, sier administrerende direktør Kenneth Hamnes i Arcus-gruppen.

Selskapet trekker frem at økningen i aktivitet særlig fant sted i Norge, der omsetningen av vin økte med 53,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Samtidig har inntektene fra salg av sprit økt med 23 millioner i løpet av kvartalet.

I kvartalspresentasjonen trekker selskapet frem såkalt staycation (hjemmeferie) og konsum i hjemmet som årsaker til det økte salget.

Av omsetningen på 767,2 millioner, utgjør 497,4 millioner inntekter fra vinsalg, mens spritsalget sto for 237,3 millioner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.