I sommer gjennomførte Arne Fredly et storsalg av aksjer i Axxis Geo Solutions, nå Carbon Transition. Med salgene havnet Fredly under fem prosent eierskap, noe som utløser flaggeplikt. Men Fredly flagget ikke salget tidsnok.

Nå gir Finanstilsynet ham et gebyr på én million kroner, skriver Finansavisen. Fredly mener selv at dette er ti ganger større enn hva som er vanlig å gi ved brudd på flaggeplikten, uttaler han til avisen.

Finanstilsynet skal ha tilgang på en rekke båndopptak mellom Fredly og ABG Sundal Collier-megleren som utførte handelen. Der skal Fredly ha bedt megleren holde tett om aksjesalget overfor andre, navngitte investorer. Til Finansavisen sier Fredly at han ikke ser noe galt i det.

Fredly solgte først 100 millioner Axxis-aksjer torsdag 17. juni, og kom dermed under grensen på fem prosent. Han solgte mer både fredag 18. juni og mandag 21. juni. Først på mandagen skal Fredly ha innsett at det første salget hadde utløst flaggeplikt. Da var fristen for å melde salget allerede utgått.

«Vi må flagge vettu, vi må jo flagge for ***», skal Fredly ha sagt til megleren etter å ha innsett dette, ifølge Finansavisen.

Fredly er lite fornøyd med Finanstilsynets vurdering.

– Dette er latterlig, og et ønske om å plage meg. De insinuerer at jeg hadde planlagt å ikke flagge mens det motsatte fremgår av tapene. Jeg hadde ingen grunn til ikke å flagge når to tredjedeler av posisjonen allerede var solgt. Det hadde heller ingen konsekvenser for noen, sier han til Finansavisen.

DN har forsøkt å kontakte både Fredly og tilsynet sent onsdag kveld, men ikke fått svar foreløpig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.