Det John Fredriksen-kontrollerte inkasso- og gjeldsporteføljekjøp-selskapet Axactor tapte 425 millioner kroner i resultat før skatt i fjerdekvartal 2021. Det er en forverring fra 30 millioner kroner i underskudd før skatt i samme kvartal 2020. Det fremkommer av selskapets fjerdekvartalsrapport som ble offentliggjort fredag morgen.

Selskapet omsatte for 870 millioner kroner i kvartalet, en svak nedgang fra samme kvartal i 2020 da omsetningen var 931 millioner kroner.

Selskapet tapte 455 millioner kroner på kjøp og salg av låneporteføljer, ifølge kvartalsregnskapet. Tilsvarende tall for fjerdekvartal 2020 var et tap på 121 millioner kroner.

Skipsreder, investor og milliardær John Fredriksen og hans familie kontrollerer 46 prosent av Axactor, mens eiendoms-milliardær Torstein Tvenge og Johan H. Andresens Ferd er henholdsvis nest største og tredje største aksjonærer.

- Kjøper porteføljer til attraktive priser

- Jeg er helt overbevist om at Axactor er på rett vei. Vi kjøper porteføljer til attraktive priser og har en investeringskapasitet på nesten tre ganger våre kapitalkostnader, sier konsernsjef Johnny Tsolis i Axactor i meldingen.

- Kundetilfredsheten er svært høy, vi forbedrer effektiviteten og reduserer finansieringskostnadene. Vi er godt posisjonert for å lykkes fremover, legger Johnny Tsolis til.

Selskapet hadde 273 millioner kroner i driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (ebitda) i fjerdekvartal 2021. Det er en kraftig forverring fra 177 millioner kroner i positiv ebitda i samme kvartal i 2020.

Selskapet har slitt kraftig på Børsen den siste tiden og kursen siste måned er ned hele 24 prosent. Siste året har Axactor-kursen falt 36 prosent og selskapet har nå 1,7 milliarder kroner i markedsverdi. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.