Kursfallet mandag kom etter et skuffende førstekvartalsresultat som ble offentliggjort mandag morgen. Axactor øker driftsinntektene kraftig men hadde 1,5 millioner euro i underskudd før skatt i kvartalet. 

Blant selskapets største aksjonærer er Torstein Tvenge, Stein Mohn, Arne Blystad og Johan H. Andresen-kontrollerte Ferd.

Ifølge nyhetsbyrået TDN Finans ser Axactors konsernsjef Endre Rangnes høy vekst i salg av gjeldsporteføljer i Norden fremover. Selskapet vil også vokse innen sikrede lån i Spania, samt bygge opp kompetanse for inkassokreving i Italia.

– Vi venter en stor vekst i salg av porteføljer i Norden fremover, på grunn av stor vekst i konsumlån og kredittkortgjeld. For oss, som starter fra et relativt beskjedent nivå, ser vi for oss en spennende vekst de neste to til tre årene i det nordiske markedet, sier Rangnes til TDN Finans.

– Spanske banker må rydde balansen

Axactor har kjøpt en portefølje av misligholdte lån fra Bank Norwegian, og sier transaksjonen «nok ikke vil bli helt unik». I tillegg har Axactor inngått en «forward flow»-avtale med en nordisk konsumentbank for både Norge og Sverige, ifølge TDN Finans.

– Den svenske virksomheten omsatte i fjor for to millioner euro, og nå vil Bank Norwegian-porteføljen alene de neste tolv månedene ha en ventet omsetning på åtte millioner euro. Så vi venter allerede et kvantesprang i Sverige, sier Rangnes til TDN Finans.

I Spania vil Axactor vil øke sin eksponering mot markedet for innkreving av sikrede lån.

– De spanske bankene må rydde i balansen, og for at det skal bety noe må de rydde også i de sikrede lånene, slik som boliglån. Dette er drevet av Basel III og IFRS-regelverkene, men også av nasjonale myndigheter som dytter på for å sikre at bankene har en solid balanse, sier Rangnes til TDN Finans.

Axactor har fått økt løpende kredittfasilitet med DNB og Nordea til 120 millioner euro fra 100 millioner euro.

Hovedindeksen ved Oslo Børs steg 0,47 prosent til 712,95 poeng mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.