Jon Fredriksen-kontrollerte Geveran Trading varslet i januar at det ville legge inn et bud på alle aksjene i inkassoselskapet Axactor. Geveran har budt 8,00 kroner per aksje i Axactor.

Oslo Børs beordret at en uavhengig tredjepart måtte hentes inn for å vurdere budet, og KPMG ble hentet inn. Tallknuserne i KPMG anbefaler nå å ikke godta budet, og styret i Axactor følger opp med å enstemmig ikke anbefale budet.

Axactors toppsjef Johnny Tsolis er som aksjonær heller ikke fornøyd med budet fra Fredriksen, og han mener aksjonærene vil komme bedre ut av det å bli sittende med aksjene.

Axactor faller 2,3 prosent på børsen og omsettes tirsdag morgen for 8,68 kroner.

Fredriksen tok styringen

John Fredriksen kom inn i Axactor i 2017, og Fredriksen systemet bidro med rundt to milliarder kroner i selskapet.

Endre Rangnes var toppsjef i Axactor, og forholdet mellom toppsjefen og hovedaksjonær Fredriksen var lenge tipp topp. Men i april 2020 fikk Rangnes fyken etter lengre tids aksjefall, men aksjen har siden hentet seg kraftig inn igjen.

Geveran kjøpte seg i desember i fjor opp fra 32 prosent til 50 prosent, noe som har utløst at Fredriksen-selskapet nå måtte legge inn et bud på resten av aksjene i Axactor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.