Baard Schumann er ferdig som konsernsjef i eiendomsselskapet Nordr som følge av uenigheter med styret.

Det fremgår av en melding mandag.

Schumann fratrer sin stilling som konsernsjef med umiddelbar virkning, og det blir dermed andre gangen på tre år at han blir nødt til å gå av på dagen.

– Kan du utdype hva uenighetene dreier seg om?

– Det blir feil av meg å si noe om det. Det er «no hard feelings», selv om vi har forskjellige vurderinger rundt strategien. Da er det konsernsjefen som må gå, og ikke styret, sier Schumann til DN.

Han henviser til selskapet på ytterligere spørsmål om konkret hva uenighetene rundt strategien dreier seg om.

Pågått gjennom sommeren

Baard Schumann var tidligere sjef i Selvaag Bolig, men måtte gå på dagen i 2018. Det ble ikke gitt noen begrunnelse for avgangen utover at det skjedde «etter initiativ fra styret».

Og med umiddelbar virkning. Da hadde han vært sjef i Selvaag i ti år.

Nå er han altså ferdig på dagen igjen, etter kun et drøyt år i sjefsstolen i Nordr.

– Vi har hatt diskusjoner en stund. Man kan vel si det har pågått gjennom sommeren.

– Dette er andre gangen du må gå på dagen på tre år. Hva tenker du om det?

– Det ser ikke nødvendigvis bra ut, men det er ingen stor dramatikk. Sånn er det når man jobber i toppstillinger, sier Schumann.

Det er Nordr Norge-direktør Pål Aglen som tar over som konsernsjef på midlertidig basis, frem til en permanent løsning er på plass.

DN har stilt en rekke spørsmål om Schumanns avgang til Nordr-styreleder Andreas S. Oulie, blant annet hva uenighetene konkret går ut på. I en epost skriver han:

– Baard trer av grunnet uenigheter mellom styret og konsernsjefen om hvordan virksomheten skal drives, ikke av konkrete situasjoner eller investeringer.

De to største eierne i Nordr er milliardær John Fredriksen, som eier 42,5 prosent gjennom NPRO Holding, og eiendomsinvestor Ivar Tollefsen med samme eierandel gjennom FBB VE as.

«Et samlet styre»

Styreleder Oulie skriver videre at «vi i løpet av de siste månedene har erfart at styret og Schumann har ulikt syn på hvordan virksomheten skal drives».

– Vi har stor respekt for Baard sin kompetanse innenfor boligutvikling, men siden vi ikke har lykkes med å finne en ønsket form for samarbeid så er Baard og et samlet styre enige om at det er naturlig at Baard fratrer sin stilling.

– Hva slags signaler sender det når man kaster konsernsjefen ut kun et år etter Veidekke-kjøpet og sier det har vært «uenigheter mellom han og styret over tid»?

– Nordr har hatt en sterk utvikling siden vi tok over selskapet og er i dag en ledende nordisk boligutvikler med en portefølje på 18.800 leiligheter under utvikling. Fremgangen kommer som resultat av selskapets samlede ressurser og målrettede arbeid, hvor Baard har vært en viktig brikke. Likevel er Baard og vi i styret enige om å skille lag, siden vi har hatt ulikt syn på hvordan vi skal fortsette den positive utviklingen av selskapet, sier Oulie.

8,75 mrd. kroner

Det var tidlig i fjor sommer at Nordr, som på den tiden het Veidekke Eiendom, ble kjøpt opp av en investorgruppe ledet av nettopp Fredriksen og Tollefsen.

Børsnoterte Veidekke meldte da at det hadde solgt eiendomsvirksomheten i Norge og Sverige for 8,75 milliarder kroner til Tollefsens Fredensborg og Fredriksens Norwegian Property.

Selskapet byttet senere navn fra Veidekke Eiendom til Nordr.

Investorgruppen gikk samlet inn med 2,6 milliarder kroner i ny egenkapital, og selskapet ble finansiert med 5,7 milliarder kroner i gjeld.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.