I fjor sommer kom den overraskende meldingen om at mangeårig toppsjef i Selvaag Bolig, Baard Schumann, fratrådte. Det ble ikke gitt noen begrunnelse for avgangen utover at det skjedde «etter initiativ fra styret». Og med umiddelbar virkning.

Schumann fikk etterlønn på over ti millioner kroner.

Den ferske årsrapporten til Selvaag Bolig viser at den tidligere toppsjefen fikk utbetalt totalt 19,5 millioner kroner i kompensasjon i fjor.

4,2 mill. under «annet»

Lønnen var på 3,88 millioner kroner, mens Schumann fikk 6,4 millioner kroner i bonus. 4,2 millioner kroner står oppført under «annet» og 4,9 millioner kroner ligger under aksjekjøpsprogram. I tillegg ble noen titusener kroner utbetalt i pensjon.

I årsrapporten fremgår det videre at Schumann ved utgangen av 2018 hadde et lån fra Selvaag Bolig på 1,8 millioner kroner. Dette ble tilbakebetalt i februar 2019.

Munnkurv og karantene

Baard Schumann ble administrerende direktør i Selvaag Bolig i 2008. Ennå er det ikke kjent hvorfor Schumann sluttet. Selvaag Boligs konstituerte administrerende direktør, og eier, Olav H. Selvaag, har tidligere sagt til DN at beslutningen om at Schumann måtte gå av skjedde på dagen.

Schumann har fått munnkurv om årsaken til avgangen, hvis ikke kan etterlønnen avkortes. I tillegg har han fått ett års karantene fra å drive virksomhet innen eiendom.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.