Julesesongen nærmer seg. Det er ikke lenge før butikkene og kjøpesentrene bugner av gløgg, pepperkaker og polkagriser. For noen er juletiden mer lønnsom enn for andre. For den amerikanske leketøysgiganten Toys «R» Us er det en gullgruve og tiden av året det de selger desidert mest.

Nå skal selskapet ta store grep for å sikre den ultimate opplevelsen for julens glade kunder.

Gjeld på 400 millioner dollar skal restruktureres.

Sliter i beintøft marked

Det New York-baserte selskapet har hyret advokater fra advokatbyrået Kirkland & Ellis for å restrukturere selskapets massive gjeld, som ifølge personer med kjennskap til saken som Bloomberg Markets har snakket med, er det seneste tegnet på at den en gang så mektige leketøysforhandleren sliter i marked der den må konkurrere med e-handelsselskaper som Amazon.

Advokatene skal gripe fatt i gjelden på 400 millioner dollar som forfaller 2018, som vil hjelpe Toys «R» Us å organisere seg før juleferien.

– Selskapet har mange initiativer på vei for å sørge for en enestående kundeopplevelse i våre butikker globalt og på nett i løpet av feriesesongen, sier Amy von Walter, en av talspersonene for Toys «R» Us, til Bloomberg Markets.

Selskapet har også hyret rådgivningsselskapet Lazard for å hjelpe med refinansieringen.

Tidligere har selskapet åpnet for å hente mer finansiering for å betale gjelden.

Tatt av børs og lastet opp med gjeld

Da det ble kjent at selskapet har hyret Kirkland & Ellis falt obligasjonslånet som har først skal ha pengene sine om lånene blir misligholdt, som forfaller i 2021, med 3,9 cent per dollar.

Ifølge Bloomberg Intelligence har Toys «R» Us likviditet nok til å overleve i 2017 til tross for at egenkapitalen har falt til 211 millioner dollar i andre kvartal.

Kilder som CNBC har snakket med har sagt en det kan være mulig at selskapet må søke konkurs, mens kildene Bloomberg har snakket med sier at dette ikke er blitt seriøst diskutert.

I juni rapporterte selskapet om et tap på 164 millioner dollar i regnskapsmessig første kvartal. Salgene falt med 1,4 prosent.

I 2005 ble Toys «R» Us tatt av børsen etter at det ble kjøpt opp av oppkjøpsfondene KKR og Bain Capital, og eiendomsselskapet Vornado Realty Trust. De tre selskapene tok over selskapet gjennom et lånefinansiert oppkjøp der de la 7,5 milliarder dollar i lån på bordet for selskapet, som siden har slitt med stor gjeld.(Vilkår)