Forbrukslånsbanken Bank Norwegian (Norwegian Finans Holding) setter av 230 millioner kroner til utlånstap knyttet til koronavirus i første kvartal. Totalt i kvartalet har banken satt av 621 millioner kroner til utlånstap, opp fra 379 millioner kroner i samme periode året før.

Banken skriver at det er for tidlig å forutse hvordan de effektene av koronaviruset vil påvirke selskapet, og skriver at det foreløpig er begrensede tegn på at adferden hos kundene indikerer betydelig utlånstap.

«Likevel, fallet i økonomisk aktivitet har ført til en bratt økning i arbeidsledigheten, som er ventet å kulminere i høyere kredittap», skriver banken.

Vokser fortsatt

Tallene for første kvartal viser at Bank Norwegian fortsatt vokser. Utlån til kundene økte fra 37,9 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal 2019 til 42,4 milliarder kroner ved utgangen av første kvartal 2020.

Inntektene økte til 1,47 milliarder kroner i kvartalet, opp fra 1,36 milliarder kroner i fjor.

Tapsavsetningene trakk imidlertid resultatet betydelig ned til 490 millioner kroner, fra 645 millioner kroner i samme periode året før.

Avsetningene gjorde at avkastningen på egenkapitalen falt til 16,2 prosent i kvartalet, fra 23,5 prosent i fjerde kvartal. Justert for avsetningene var avkastningen på egenkapitalen 23,9 prosent, opplyser banken.

– Bank Norwegian vil være motstandsdyktige i et nedtursscenario på grunn av høye og stabile marginer, og en slank kostnadsstruktur som gir en betydelig evne til å generere inntjening. Vår finansielle kapasitet tillater oss også aktivt å delta i eventuelle muligheter som kan dukke opp som en konsekvens av krisen, sier administrerende direktør Tine Wollebekk i Bank Norwegian. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.