Hovedaksjonær i forbrukslånsbanken Bank Norwegian, Nordic Capital Fund, har gjennom et datterselskap kjøpt rundt 7,6 millioner aksjer i Bank Norwegian fra en gruppe selgere til kurs 35 kroner, ifølge en melding tirsdag.

Gruppen inkluderer selskapet Green 91 som eies av Lars Ola Kjos, sønnen til Norwegian-grunnlegger Bjørn Kjos. Han har solgt én million aksjer, hvilket dermed utgjør et salg for 35 millioner kroner.

Etter dette har Kjos rundt 2,96 millioner aksjer igjen i forbrukslånsbanken.

Bank Norwegian-aksjen steg 15 prosent tirsdag formiddag, men falt senere litt tilbake.

Hadde ideen til banken

I biografien «Høyt og lavt» skrev Bjørn Kjos at det var sønnen som hadde ideen til Bank Norwegian for over ti år siden.

«Vi kan jo lage vår egen bank. Det er vi som har kundene og som kan gi kundene poeng når de handler, og som de igjen kan bruke på billetter. For jeg er ganske sikker på at det er banken som stikker av med største del av fortjenesten», er Lars Ola Kjos sitert på i boken.

Banken er nå landets desidert største innen forbrukslån med en markedsverdi på syv milliarder kroner. Hittil i år har aksjekursen til banken falt nær 60 prosent.

Hadde Lars Ole Kjos solgt til markedskursen ved årsskiftet ville det gitt ham 97 millioner kroner.

Slik så det ut da flytrafikken over Skandinavia bråstoppet mandag 16. mars 2020
Koronapandemien har gitt katastrofale følger for flytrafikken over Gardermoen.
01:05
Publisert:

Hele familien inne

Lars Ola Kjos' far Bjørn Kjos er også blant de store aksjonærene i Bank Norwegian. Det samme er hans forretningspartner Bjørn Kise.

Kise trakk seg forrige uke fra styret i Bank Norwegian.

Kise-tilknyttede selskaper på listen over de 30 største aksjonærene i Bank Norwegian kontrollerte forrige uke rundt ti millioner aksjer i Bank Norwegian.

Også Bjørn Kjos' to døtre Anna Helene Kjos-Mathisen og Guri Helene Kjos Brecke er store aksjonærer i Bank Norwegian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.