Styret i Norwegian Finans Holding asa (Nofi), Bank Norwegians eierselskap, er blitt kontaktet av Cidron Xingu Limited (Cidron) vedrørende et ønske fra Cidron om å utpeke to styremedlemmer og et medlem av Nofis valgkomité.

Cidron er indirekte kontrollert av svenske Nordic Capital Fund IX og finske Sampo PLC., som er i ferd med å kjøpe inntil 17,47 % av aksjene i Nofi. På bakgrunn av dette har styret i Nofi vedtatt å innkalle til en ekstraordinær generalforsamling den 28. oktober 2019.

Det opplyser Nofi i en børsmelding sent fredag ettermiddag.

«Soliode og aktive»

Administrerende direktør Tine Wollebekk i Bank Norwegian (NOFI) beskriver de nye eierne som solide, og venter at de vil være aktive.

– Jeg tror nok de vil være aktive eiere, og det håper jeg. Vi vil gjerne skape verdier for eierne, og levere på deres forventninger, sa Wollebekk, og la til at de nye eierne er «veldig solide"», i forbindelse med at oppkjøpsplanene ble kjent for vel en måned siden.

At de nye eierne nå krever styreplass tyder på at Wollebekk både fikk rett og sine ønsker oppfylt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.