Mandag morgen ble det kjent at Tine Wollebekk går av som administrerende direktør i Bank Norwegian og over i rollen som ny administrerende direktør i den svenske konkurrenten og forbrukslånsbanken Avida Finans.

Det har ikke lykkes DN å komme i kontakt med Tine Wollebekk.

Starter på nyåret

Wollebekk har en oppsigelsestid på seks måneder og vil forbli konsernsjef i denne perioden.

Ifølge meldingen fra Avida Finans er det ventet at Wollebekk starter 1. januar 2022.

– Styret i Avida er glad for å ønske Tine Gottlob Wollebekk velkommen. Vi ser alle frem til å jobbe med en så erfaren administrerende direktør som Tine og tror hun kommer til å være et utmerket tilskudd til teamet, sier Avida Finans' styreleder Varun Khanna i meldingen.

Ifølge Bank Norwegian starter prosessen med å finne Wollebekks etterfølger nå.

– Tine har gjort en flott jobb for banken. Banken har styrket seg gjennom årene hun har vært sjef, og vi er glade og takknemlige for tiden hun har vært her. Vi ønsker henne selvfølgelig lykke til i ny jobb og med de nye mulighetene, sier styreleder Klaus-Anders Nysteen.

Bud fra svensk bank

I begynnelsen av mars slo det ned som en bombe i markedet da den svenske banken Nordax varslet at den ville kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder kroner. Imidlertid mente både markedet og Bank Norwegian-styret at budet var for lavt. Så, i mai, kom Nordax med et forhøyet bud på 100 kroner per aksje. DN skrev da at forbrukslånsbankens sjette største aksjonær Egil Stenshagens Stenshagen Invest heller ikke var fornøyd med det økte budet.

– Jeg ser frem til å begynne i den nye stillingen, men vil virkelig savne alle mine fantastiske kolleger i Bank Norwegian. Vi har startet vår neste ekspansjonsreise i Europa, banken er utmerket posisjonert, og den neste konsernsjefen vil overta en sterk bank med et strålende team i en veldig spennende tid, sier Tine Wollebekk i meldingen fra Bank Norwegian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.