Flere danske banker melder mandag å ha sluttet seg til mobilbetalingsløsningen MobilePay, et samarbeid mellom Danske Bank og Nordea.

Blant bankene som nå er de siste til å forlate betalingssamarbeidet Swipp til fordel for MobilePay, er Jyske Bank og Lån & Spar Bank, melder Børsen.dk

- MobilePay har skapt en sterk og brukervennlig plattform for mobilbetalinger, som spesielt innenfor person-til-person-området har fått stor utbredelse her hjemme. Nå konsoliderer vi samarbeidet i erkjennelsen av at kundene har talt, og vi har lyttet, sier toppsjef Jesper Schiøler i Lån & Spar Bank. 

Schiøler er også styreleder i BOKIS, et samarbeid mellom over 60 små - og mellomstore banker og fem regionbanker i Danmark.

Det ble i forrige måned kjent at Nordea sluttet seg til MobilePay, en mobil betalingsteknologi utviklet av Danske Bank. Da ble også norske banker oppfordret til å delta.

 Leder for MobilePay i Norge, Knut Anders Wangen, bekrefter å ha hatt samtaler med flere norske banker.

- Vi opplever at det er stor interesse og vi håper selvsagt at også flere norske banker vil bli MobilePay-partnere i tiden som kommer, sier Wangen til Dagens Næringsliv.

Fortsatt er DNBs Vipps den ledende mobilbetalingsløsningen i Norge (se grafikk).

Bankene kjemper om 15 mrd. dnPlus

Samsung gjør sitt største utenlandsoppkjøp noensinne

- Har vært diskutert mange ganger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik kan du få dagligvarene hjem
Førerløse biler kan ta seg av snømåkingen på Gardermoen eller hente ungene dine på trening
01:26
Publisert: