Nordea selger en gjeldsportefølje med nær 12.000 misligholdte kundesaker til B2Holdings inkassofirma Nordic Debt Collection i Danmark, ifølge en melding tirsdag.

I alt utgjør porteføljen en gjeld på 388 millioner euro, nær 3,7 milliarder kroner. Salget gir Nordea en gevinst på inntil 428 millioner kroner.

- Vi lar profesjonelle inkassofirmaer overta flere av de misligholdte gjeldspostene slik at vi i stedet kan fokusere på forebyggende arbeid og dermed hjelpe kundene våre med å unngå å komme i gjeldsproblemer, sier Mads Skovlund, nestleder av Personal Banking i Nordea i Danmark.

Nordea venter i 2019 å regnskapsføre en gevinst på 35-45 millioner euro, omkring 332-428 millioner kroner, når transaksjonen er sluttført.

Overdragelsen vil skje per 31. oktober 2018 og betyr samtidig at seks medarbeidere vil bli overført til Nordic Debt Collection per 1. desember 2018, fremgår det.

Inkassokameratene Olav Dalen Zahl og Jon H. Nordbrekken (slips) snapper opp en større gjeldsportefølje fra Nordea i Danmark.
Inkassokameratene Olav Dalen Zahl og Jon H. Nordbrekken (slips) snapper opp en større gjeldsportefølje fra Nordea i Danmark. (Foto: Ida von Hanno Bast)

B2Holding tilbyr gjeldsløsninger til banker og institusjonelle leverandører. Selskapet er notert på Oslo Børs og har hovedkontor i Oslo.

- Inkassofirmaene vi samarbeider med er nøye utvalgt, og et av kriteriene er måten de håndterer både kundene og medarbeiderne våre på. Jeg er sikker på at det vil være til fordel for kundene våre at vi etter transaksjonen i enda høyere grad vil fokusere på kjernevirksomheten vår, sier Skovlund.

B2Holding-sjef Olav Dalen Zahl mener avtalen posisjonerer selskapet for ytterligere vekst i Danmark.

- Avtalen er en viktig milepæl i utviklingen av det danske datterselskapet Nordic Debt Collection. Den understøtter B2Holdings interesse i å anskaffe porteføljer i det danske markedet og å fortsette sitt gode samarbeid med Nordea, sier Dalen Zahl i en melding fra B2Holding. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette betyr statsbudsjettet for privatøkonomien din
DN-kommentator Anita Hoemsnes oppsummerer regjeringens budsjettforslag for 2019.
02:12
Publisert: