– Dette var en skammelig morgen fra jeg våknet, forklarte Stavanger-mannen i Stavanger tingrett i mars i fjor. 

Han satt i retten og fortalte om besøket på en sexklubb i Barcelona. Nesten 200.000 kroner var trukket av kontoen hans i løpet av natten i Barcelona.

– Hadde det vært mindre penger, hadde jeg nok svelget skammen og gått videre. Men pengene var alt jeg hadde, fortalte mannen i retten. 

I retten forklarte mannen at han var svindlet og dopet på sexklubben. Derfor krevde han at Sparebank 1 SR-Bank skulle ta regningen.

Han vant frem i Stavanger tingrett, men dommen ble anket og nå har Gulating lagmannsrett kommet til en annen konklusjon. Stavanger-mannen må selv dekke hele besøket.

– Det er ikke tilstrekkelig holdepunkt for at NN skal ha blitt dopet ned for at andre skulle kunne bruke kortet og koden til å foreta transaksjonene, heter det i dommen fra lagmannsretten.

– Jeg synes det er ganske utrolig at retten velger å ikke tro min klient. Han tar denne dommen tungt. Han var sikker på å bli trodd, sier advokat Pål Oskar Minde som har representert Stavanger-mannen.

– Vi er tilfreds med dommen. Dommen er riktig. For oss var det viktig å få dette behandlet i lagmannsretten fordi det var viktig å få en referanse for hvor grensen for uansvarlighet ligger, sier kommunikasjonsdirektør Tor Christian Haugland i Sparebank 1 SR-Bank.

Flere svindlet

Stavanger-mannen er ikke alene om å forklare at han er svindlet ved sexklubben i Barcelona. Politiet i den spanske byen har etterforsket omfattende svindel ved klubben. Men mønsteret i transaksjonene hos Stavanger-mannen følger ikke oppskriften som er brukt ved svindelen av andre besøkende, ifølge dommen.

Gjennom natten skal det i flere omganger vært trukket beløp helt opp mot 50.000 kroner.

– Hvorfor skulle en bruke en hel natt for å svindle kunden, spurte advokat Hanne Ringnes Sanne i tingretten. Hun er advokat i Sparebank 1 SR-Bank.

Stavanger-mannen var fullt klar over risikoen ved å bli svindlet på sexklubben. Derfor tok han ut 700 euro i kontanter før han entret klubben i titiden om kvelden. Etter en drink havnet han fort på rom sammen med tre av kvinnene. 150 euro per time var den avtalte prisen, fortalte mannen i retten. En time etter ankomst dro han minibankkortet for å betale for to shoter. Pris: 300 euro.

Deretter husker ikke mannen noe før han omtåket ruslet ut av klubben i sekstiden om morgenen. I tingretten fortalte mannen i detaljer om det påståtte sjokket da han tilbake på hotellet fant sengen i uorden, åpnet akevittflaske, kondomer og rester av det han trodde var kokain.

Lagmannsretten tror ikke helt på den historien. 

– Det har ellers all formodning mot seg at han har vært neddopet når han har vært fysisk aktiv på nattklubben både før og etter at han hadde hatt jentene med seg på eget hotellrom, heter det i dommen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.