Sjefen i den britiske storbanken har i løpet av de siste ukene vært inne til «formelle intervjuer» hos de to britiske finanstilsynene, FCA og PCA, melder Sky News.

De britiske finansmyndighetene undersøker nemlig Staleys rolle i en varslersak, der Staley gikk til Barclays informasjonssikkerhetsgruppe for å be om en etterforskning av hvem som sto bak to brev som ble sendt til Barclays-styret.

I tillegg undersøker myndighetene hvorvidt Barclays interne varslingsrutiner er gode nok.

Sky News skriver at de to britiske tilsynsmyndighetene regner med å ha etterforsket saken ferdig i løpet av året. 

Ifølge Sky News skal det være blandede meninger blant Barclays investorer om hvorvidt Staley kommer til å overleve tilsynssaken.

Bekymret over nyansatt

I varslerbrevet ble det rettet kraftig kritikk mot ansettelsen av en sentral bankmedarbeider, med informasjon om saker fra den nyansattes tidligere arbeidsplass. 

Varsleren uttrykte også bekymring for prosessen som ledet til ansettelsen, og viste til at Staley behandlet saken på sin gamle arbeidsplass. 

 Staley mente imidlertid at brevet var et urettferdig angrep mot den nyansatte, og gikk flere ganger til Barclays informasjonssikkerhetsgruppe med saken. Der ba han om en etterforskning av hvem som sto bak brevet – og gruppen tok blant annet dette videre til amerikanske politimyndigheter, uten å finne ut hvem som var kilden.

Granskning og reprimande

Dette var imidlertid ikke behandlet i styret i Barclays, som da det ble klar over saken ba om en granskning av Staley. Det førte til en offisiell reprimande, og at Staley mistet store deler av bonusen sin.

«Styret har konkludert med at Jes Staley på en ærlig, men feilaktig måte trodde det var lov å identifisere forfatteren av brevet og har akseptert hans forklaring om at han forsøkte å beskytte en kollega som har hatt personlige vanskeligheter i fortiden mot det han mente var at urettferdig angrep, og har akseptert hans unnskyldning», skrev styreleder John McFarlane i meldingen.

Staley unnskyldte seg samtidig.

– Jeg har unnskyldt meg til styret og har akseptert at mine personlige handlinger i denne saken var feil fra min side. Jeg vil også akseptere sanksjonen styret finner riktig, sa Staley i en uttalelse, før han understreket at han ville samarbeide med tilsynsmyndighetene.(Vilkår)

Kygo på premieren for "Stole the show"
Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo smiler for kameraene på den rød løperen under premieren på dokumentaren om han selv, "Stole the show" i New York.
01:12
Publisert: