Mannen, som er i slutten av 30-årene, ble pågrepet tirsdag denne uken etter at Økokrim i all hemmelighet har etterforsket saken i lengre tid. Samme dag sendte Økokrim ut en pressemelding om saken.

– I dette tilfellet hadde siktede kontorer på Aker Brygge i Oslo og mange ansatte. Profesjonaliteten de fremstår med, fører til at investorene stoler på at pengene de låner ut er en trygg investering, sa påtaleansvarlig i saken, førstestatsadvokat Marianne Bender.

Mannen er tidligere daglig leder, styreleder og eier av et eiendomsselskap som nå er konkurs.

– Overførte penger til privat konto

Økokrim mener at mannen i perioden mellom oktober 2017 og april 2019 har fått 86 investorer til å betale inn nærmere 56 millioner kroner som skulle gått til eiendomsprosjekter på Østlandet, uten å opplyse at deler av lånebeløpene ville bli brukt på andre formål enn de aktuelle prosjektene.

– Det var tale om finansiering av eiendomsprosjekter som siktede har drevet via heleide aksjeselskaper. Tilbakebetaling i henhold til avtalene skal heller ikke ha skjedd, heter det i fengslingskjennelsen.

Mannens samboer er også siktet i saken.

Økokrim mener at store deler av beløpet som investorene har betalt inn, ikke har gått til eiendomsprosjektene.

– Det er tale om overføringer til siktede og samboerens private konto, andre privatpersoner og andre selskaper til paret, står det i kjennelsen.

Innrømmer kjøp av dyre klokker

I rettsmøtet avviste mannen at det er skjellig grunn til å mistenke ham for bedrageri, og at det i høyden er snakk om underslag.

– Etter rettens syn er det sannsynlighetsovervekt for at siktede allerede før investorene inngikk avtaler og overførte lånene, hadde planer om å bruke midlene til andre formål en prosjektene, skriver tingretten.

I avhør skal mannen ha erkjent bruk av midlene til private formål, deriblant dyre klokker, og rundt fire millioner i overføringer til andre uten at det er tatt ut som lønn.

Det gjenstår avhør av flere personer i saken, og retten frykter derfor at mannen vil kunne påvirke vitnene dersom han løslates.

Retten gikk derfor med på politiets ønske om å fengsle mannen i to uker med brev- og besøksforbud.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.