Birgitte Friele Stang (39), datter av tidligere kaffeimportør og tidligere Bergen-ordfører Herman Friele, satset i 2013 på mote, og kjøpte luksusvarebutikken Vincci Bergen gjennom sitt selskap Santos as. Men tidlig i år ble butikken lagt ned, etter å ha tapt penger i flere år. 

Selskapet Vincci as fikk et resultat før skatt på minus 7,3 millioner kroner i fjor. I 2015 fikk Vincci et underskudd på 6,3 millioner kroner. 

Nå satser Stang heller på mote i hovedstaden. Høsten 2016 åpnet Stang butikk i Oslo med samme navn, men med noen andre merker. Både butikken og selskapet har navnet Vincci Oslo, og driver med salg av eksklusive klær, sko og tilbehør.  

«En del av vår strategi» 

– Det å åpne butikk i Oslo har lenge vært en del av vår strategi for Vincci. Vi er blitt svært godt mottatt i Oslo og det er stor etterspørsel etter de varer og merker vi fører, sier daglig leder, og Birgitte Friele Stangs ektemann, Fabian E. Stang til DN.

Vincci Oslo hadde en omsetning på 763.000 kroner i fjor og et resultat før skatt på 108.000 kroner, dette etter kort tid i drift.

– Vi opplever også at en større og større andel salg er til tilbakevendende kunder og vi velger å tro at det er fordi de trives med å handle hos oss, sier Stang. 

Høyere aktivitet 

Butikken i Oslo ligger i Akersgata i den franske luksusbutikken Louis Vuittons tidligere lokaler. Vincci fører blant annet merkene Céline, Marni og Chloé. 

Stang forklarer at det er høyere aktivitet i markedet i Oslo enn det var i vestlandsbyen. 

– Det er kanskje også en større interesse for det vi holder på med i Oslo, enn hva det var i Bergen, sier han. 

De siste årene har flere og flere luksusbutikker etablert seg i sidegatene til Karl Johan i Oslo, der også Vincci holder til. Her er blant annet butikker som Gucci, Mulberry og Hermès. 

– Vincci holder høy internasjonal standard og det er naturlig at vi er en del av det voksende området i Oslo for eksklusive merker. Vi er stadig i forhandlinger med nye merker og ser frem til å kunne utvide produktspekteret for våre kunder ytterligere, sier Stang. 

Turister viktig kundegruppe 

DN har tidligere i sommer skrevet at en svak norsk krone får turister til å storhandle i eksklusive butikker i Oslo, deriblant Urmaker Bjerke. 

Også Vincci merker at flere og flere turister handler i Oslo. 

– Vi har daglig turister innom butikken og tidvis hele busslaster. For oss er dette en viktig kundegruppe og erfaringsmessig en kundegruppe som har klare meninger om hva de ønsker, understreker Stang. 

Vurderer sammenslåing

Birgitte Friele Stang eier både Vincci as og Vincci Oslo gjennom selskapet Santos as. Santos, som er heleid av Birgitte Friele Stang, taper også penger. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 5,5 millioner kroner i fjor. I 2015 fikk selskapet et resultat før skatt på minus 4,8 millioner kroner. Inntektene var på 620.000 kroner i 2016. 

I årsrapporten til Vincci as fremgår det at styret nå vurderer å sammenslå selskapet med Vincci Oslo. (Vilkår)

Kygo på premieren for «Stole the show»
Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo smiler for kameraene på den rød løperen under premieren på dokumentaren om han selv, "Stole the show" i New York.
01:12
Publisert: