Bilkonsernet Bertel O. Steen, med kjente merkenavn som blant annet Mercedes-Benz, Opel, Kia, Peugeot og Citroën i porteføljen, hadde svakere resultater i 2018 enn foregående år tross i at omsetningen – etter 2017 – var den nest høyeste noensinne.

Begrenset tilgang på elbiler resulterte i volumfall i nybilsalget i 2018, ifølge selskapet.

– I vår portefølje har vi hatt begrenset tilgang til elektrifiserte biler i 2018. Dette har resultert i volumfall i nybilsalget vårt. Samtidig er det viktig at vi investerer i nye områder for å posisjonere oss mot fremtiden. I lys av dette leverer vi et akseptabelt resultat for 2018, sier konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen i en melding onsdag.

Selskapet påpeker at bilbransjen er inne i sin største transformasjon siden Bertel O. Steen startet med bilsalg i 1907.

Norge leder an internasjonalt i en rask elektrifisering av bilparken, og elektriske biler noterte seg for hele 31,2 prosent av nybilsalget for personbiler i 2018.

– Dette er faktorer som også påvirker Bertel O. Steen. Våre merker som Mercedes-Benz, Kia, Opel, Peugeot, DS og Citroën satser stort på elektrifiserte biler, og vi har rundt 13000 kunder på ventelister for elbiler. Det blir viktig for oss i 2019 og inn i 2020 å sikre både kontrakter og leveringer på disse bilene, og det jobber vi utrettelig med mot fabrikkene, sier Maarud.

Bertel O. Steen omsatte for 15,9 milliarder kroner i 2018, ned fra rundt 16,8 milliarder foregående år. Rent driftsresultat (ebitda) var på 535 millioner kroner (750), mens resultat før skatt var på 269 millioner kroner (498).

«2018 kan best karakteriseres som et krevende år for bransjen. Det er usikkerhet blant nybilkjøperne knyttet til forhold som teknologiendringer, bompenger og begrensninger i bruk av diesel og bensinbiler. Flere vurderer elbil, men ventelistene er lange og mange fabrikanter klarer ikke levere elbiler i det volum som det norske markedet etterspør», heter det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.