Kryptobørsen Binance er et velkjent navn for de aller fleste som har kjøpt eller solgt bitcoin. Det er en av verdens største børser for handel med kryptovaluta.

I et blogginnlegg onsdag morgen skriver Binance at 7000 bitcoin er tappet ut av børsen i én enkelt transaksjon som beskrives som en «storskala sikkerhetsbrist», skriver Financial Times.

Avanserte metoder

Hackerne skal ha klart å stjele bitcoin verd 40 millioner dollar, tilsvarende 350 millioner kroner.

Gjerningsmennene brukte en rekke avanserte metoder inkludert phishing og virus for å få tilgang til Binance' såkalte «hot wallet» (digital lommebok koblet til nett) som inneholdt rundt to prosent av børsens totale beholdning av kryptovaluta.

Phishing er en stadig mer økende form for svindel der man vanligvis sender ut en epost hvor man utgir seg for å være fra for eksempel en leverandør eller bank. I eposten bes det om at du må følge en lenke hvorpå du må fylle inn sensitive opplysninger slik som kredittkortinformasjon.

Får kompensasjon

– Hackerne hadde tålmodighet til å vente, og utføre velorganiserte handlinger gjennom flere tilsynelatende uavhengige kontoer på de mest beleilige tidspunkter. Transaksjonen er strukturert slik at den gikk igjennom våre eksisterende sikkerhetskontroller, heter det i innlegget fra Binance.

Børsen skriver at den vil kompensere ofrene for svindelen med penger fra en krisekonto. Mens Binance utfører egne undersøkelser av hva som gikk galt vil kundene i løpet av den neste uken ikke ha mulighet til å sette inn eller ta ut kryptovaluta fra børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.