Onsdag meldte DN at sportsutstyrskjeden Birk Sport, som har spesialisert seg på salg og reparasjon av sykler, hadde meldt oppbud og erklært selskapet konkurs.

Det kom som følge av at Birk Sport satt med en gjeld på 53,8 millioner kroner, hvorav det meste var til majoritetseieren, det taiwanske selskapet Ideal Bike Corporation.

Nå er den nye eieren på plass. Bostyrer Andreas S. Christensen bekrefter overfor DN at familien Norgård har kjøpt opp boet og tar tilbake full kontroll over selskapet. Hva de betaler vil han imidlertid ikke gå ut med, men sier summen er «betydelig».

– Jeg kan bekrefte at familien Norgård gjennom et foretak har kjøpt opp virksomheten. Vi hadde en budrunde med mange interessenter og flere bud. Prisen var betydelig over det virksomheten ble priset til.

Bostyreren opplyser også at avtalen sikrer et betydelig antall av de tidligere ansatte i selskapet.

«En utrolig lettelse»

At familien Norgård nå tar tilbake selskapet, betyr at Martin Vermundsberget fortsetter som daglig leder. Selv kaller han det en utrolig lettelse.

– Vi har hatt en tøff periode, så at vi tar tilbake 100 prosent eierskap er en utrolig lettelse. Vi ser frem til å skape lønnsomhet og et godt miljø for kunder og ansatte. Nå skal vi fokusere på nettbutikken og de to gode butikkene vi har og drive dem videre, sier den daglige lederen.

– Det er planer om å introdusere nye varemerker, mobile tjenester og i tillegg være til stede på arrangementer. Vi skal fortsatt være en solid fagbutikk, legger han til.

Vermundsberget sier at det var opp mot 20 interessenter i boet, og at budrunden varte i over seks timer før den ble avsluttet torsdag kveld.

– Nå er alt signert, og vi åpner butikkene innen kort tid og vil holde kundene informert via våre sosiale medier, sier han.

Har slitt tungt

Da DN møtte Vermundsberget på Birk Sports lokaler onsdag, fortalte han at selskapet satt igjen med et varelager til en verdi av 2,5 millioner kroner.

Daglig leder i Birk Sport Martin Norgård Vermundsberget i selskapets hovedkontor på Rud utenfor Oslo.
Daglig leder i Birk Sport Martin Norgård Vermundsberget i selskapets hovedkontor på Rud utenfor Oslo. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Birk Sport skulle egentlig møte majoritetseier Ideal Bike Corporation i Asker og Bærum tingrett onsdag, etter at sistnevnte hadde krevd arrest i Birk Sports verdier som sikkerhet for lån det hadde gitt.

Konkursen gjorde imidlertid dette unødvendig for sykkelkjeden som de siste årene har stengt en rekke butikker rundt om i landet.

De siste tre årene står selskapet oppført med et underskudd på over 20 millioner kroner. Mer og mer press på marginene har ifølge Vermundsberget gjort de siste årene tøffe.

Saken fortsetter under videoen

Advokat Knut Ro: Dette er definisjonen på en konkurs
Video fra Dagens Næringsliv
03:20
Publisert:

– Vi har drevet Birk Sport som en familiebedrift i 28 år, så det er ingen tvil om at dette er en trist dag. Samtidig har vi hatt det tøft i en lengre periode, så det blir bra å komme seg ryddig og ordentlig gjennom dette, sa daglig leder Vermundsberget til DN onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.