Bitcoin-verdien føk opp rundt 5000 dollar til over 44.000 dollar på Tesla-nyheten.

Kryptovalutaen steg voldsomt etter at det kom frem i Teslas årsmelding til det amerikanske finanstilsynet (SEC) at selskapet har investert 1,5 milliarder dollar i bitcoin.

DNs finansredaktør forklarer bitcoins tre sentrale egenskaper på 80 sekunder
DNs finansredaktør Terje Erikstad forklarer hvorfor verdien av bitcoin er et speilbilde av hvor mange som vil eie en bitcoin.
01:20
Publisert:

Tesla-sjef Elon Musk har på mange måter varslet en slik investering, siden han med ujevne mellomrom har lovpriset bitcoin, særlig på Twitter. Men Musk poster mye forskjellig på Twitter, senest nå i helgen om en annen kryptovaluta (dogecoin), så ikke alt han poster tas like alvorlig av alle.

Tesla-aksjen steg vel to prosent ved børsåpning i USA mandag ettermiddag norsk tid.

Kjøp en Tesla med bitcoin

Tesla opplyser i meldingen til SEC at investeringen i bitcoin kommer etter at selskapet la om sine retningslinjer for investeringer i januar 2021, altså sist måned.

Tesla opplyser at selskapet i søken etter økt fleksibilitet og diversifisering av risiko vil maksimere avkastningen på kontanter som er overskytende av den lovpålagte likviditeten for driften.

Denne overskytende kontantbeholdningen vil Tesla fremover delvis plassere i kryptovaluta, gullderivater og andre måter som vil bli rapportert inn til SEC på et senere tidspunkt.

Tesla opplyser at selskapet regner med å kunne gjøre business, som salg av biler, med bitcoin i en nær fremtid. Tesla presiseres at dette skal gjøres i overensstemmelse med gjeldende lover, og i første omgang i begrenset omfang.

Musk i trøbbel med SEC

Elon Musk er flere ganger blitt bøtelagt og vært i alvorlig trøbbel med SEC. Det er særlig hans Twitter-aktivitet som har gjort tilsynsmyndighetene urolige, med meldinger som kan være kursmanipulerende.

I en sen nattetime ifjor kom han for eksempel med en melding om at han skulle ta Tesla av børs, noe som senere viste seg å bare være tull.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.