I starten av februar annonserte Elon Musk sitt Tesla at det hadde investert 1,5 milliarder dollar i kryptovalutaen bitcoin. Etter dagens kurs tilsvarer det 12,7 milliarder kroner.

Siden har bitcoin steget med flere titall prosent, og ifølge analytikeren Daniel Ives i Wedbush Securities har Tesla nå en papirgevinst på én milliard dollar på investeringen. Det skriver Cnbc.

Det oppgis ikke hvordan Ives har kommet frem til det beløpet, men bitcoin har steget rundt 65 prosent siden 31. januar. Det betyr at hvis Tesla gjorde investeringen på 1,5 milliarder dollar i sin helhet den dagen, vil papirgevinsten være på rundt én milliard dollar. Tesla har tidligere sagt at investeringen ble gjort en gang i januar, uten å oppgi dato.

Tesla kan langt på vei takke seg selv for gevinsten. Etter at Tesla meldte at det hadde kjøpt bitcoin, steg verdien på en «mynt» fra 39.000 til 46.000 dollar på én dag.

Tjener mer på bitcoin enn bil

Selskapet er «på vei til å tjene mer på sine bitcoin-investeringer enn det fikk i profitt på salg av elektriske biler i hele 2020,» skrev Ives i et notat som ble publisert lørdag, gjengitt av Cnbc. Ifølge The New York Times tjente Tesla rundt 721 millioner dollar på salg av biler i 2020.

Bitcoin er verdens største kryptovaluta målt etter markedsverdi. Den totale markedsverdien passerte 1000 milliarder dollar forrige uke, og er i skrivende stund på 1050 milliarder dollar, ifølge Coinmarketcap. Bitcoin har steget 91 prosent siden starten av året.

Ethereum er verdens nest største kryptovaluta, og har en total markedsverdi på rundt 216 milliarder dollar. Ethereum er opp 156 prosent siden starten av året.

Sliter du med å skjønne krypto-begrepene? Da bør du se denne videoen
Selv krypto-noviser vet at kryptovalutaen har satt ny rekord, men hva er FUD, Hodl og svake hender? Her er fem begreper du bør har kontroll på nå når kryptomarkedet begynner å ta av.
03:08
Publisert:

Twitter-kraft

Elon Musk, som eier Tesla og en rekke andre selskaper, har skrevet mye om kryptovalutaer på Twitter. Han har lenge vært en tilhenger av bitcoin, og hadde på et tidspunkt "#bitcoin» stående i biografifeltet på sin Twitter-profil.

Forrige uke skrev han riktignok at både bitcoin og ethereum, verdens største og verdens nest største kryptovalutaer, «virket høye» i verdi.

Musk har også tvitret mye om kryptovalutaen dogecoin; en valuta som i utgangspunktet bare ble skapt som en spøk. Musk sine Twitter-innlegg kan også tolkes som spøker, men når han tvitrer om enkeltaksjer eller kryptovalutaer, får det uansett alltid konsekvenser i form av en raskt stigende kurs. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ny podkast: Har du hørt om den nye religionen? Den hvor Elon Musk er gud?