Bitcoin handles mandag morgen for over 38.900 dollar.

For en knapp uke siden lå Bitcoin-kursen under 30.000 dollar, for første gang siden juni. Det skjedde i takt med den økende frykten for at deltaviruset kan utsette gjenåpningen.

Siden har kursen steget kraftig. Bitcoin-kursen er opp rundt 30 prosent siden bunnivået 20. juli.

Noe av årsaken til oppgangen er rykter fra en kilde om at Amazon vurderer å akseptere bitcoin som betalingsmiddel fra slutten av 2021 og at de skal tilby en egen kryptovaluta fra 2022. Dette er ikke bekreftet fra Amazon.

Ifølge CoinDesk skal Amazon ansette en leder som skal ha ansvar for digitale valutaer og blokkjedeprodukter. De siterer en ikke navngitt talsperson fra selskapet og viser til en jobbannonse på Amazon sine nettsider.

Store svingninger

Bitcoin-kursen har svingt mye de siste månedene.

Kursen nådde et rekordnivå på nærmere 65.000 dollar i midten av april, og har siden falt nesten 40 prosent.

Tesla-sjef Elon Musk har fått mye av skylden for nedgangen, etter at han i mai kunngjorde at Tesla ikke lenger ville akseptere bitcoin som betalingsmiddel. Han påpekte den gang at utvinningen av kryptovalutaen var svært energikrevende.

Forrige uke deltok Musk på videokonferansen «the B word», arrangert av Crypto Council for Innovation. Da mente han at det var sannsynlig at Tesla igjen vil akseptere bitcoin som betalingsmiddel.

– Jeg vil gjøre litt grundigere undersøkelser for å bekrefte at prosentandelen av fornybar energibruk høyst sannsynlig er på eller over 50 prosent, og at det jobbes for å øke denne andelen. I så fall vil Tesla mest sannsynlig gjenoppta å akseptere bitcoin, sa Elon Musk onsdag, ifølge CNBC.

Kryptoanalytiker er ikke bekymret

Den siste tiden har strengere reguleringer av kryptovalutaindustrien fra kinesisk hold presset prisen ned.

Etter forrige ukes bunnivå mente Sofia Blikstad, analytiker i kryptoanalyseselskapet Arcane Research, at prisen kunne falle videre.

– Det har vært mange nye hender i markedet, og mange ulike interesser. Det har presset prisen på hver sin side. Utvinningsreguleringene fra Kina har også som kjent satt press på bitcoinprisen, sa hun til DN forrige uke.

Ifølge Blikstad var det ganske sannsynlig at prisen faller til 28.800, og at den kan dras helt ned til 22.000. Men langsiktig er hun ikke bekymret.

– Bitcoins egenskaper er de samme i dag som de var for fire måneder siden, tross de økonomiske forholdene og kinesisk usikkerhet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.