Markedsturbulens og signaler om kraftig pengepolitisk innstramning fra Den amerikanske sentralbanken (Fed) har sendt bitcoin-kursen ned i kjelleren. Lørdag morgen faller kursen plutselig og bratt rundt seks prosent.

Dermed faller den også under 20.000 dollar for første gang siden desember 2020. En bitcoin koster lørdag formiddag rundt 19.150 dollar.

Hittil i år er prisen for én bitcoin ned nær 60 prosent. Siden toppen i november i fjor har kursen falt mer enn 70 prosent.

Også verdens nest største kryptovaluta ehter faller markant lørdag. Prisen på én ether er nå under 1000 dollar. Kursen har falt nær 80 prosent fra toppen i november i fjor.

Kutter ansatte

Tirsdag kom meldingen om at Coinbase, en av verdens største kryptoplattformer, sier opp 18 prosent av de ansatte, eller nesten en femtedel av arbeidsstokken.

Kuttet vil ramme fulltidsansatte, og innebærer at rundt 1100 personer mister jobben.

Toppsjef Brian Armstrong viser i eposten til at økonomien er på vei mot en mulig resesjon, og at selskapet vokste «for fort» under tidligere oppgangstider i kryptomarkedet. Han gikk senere også ut på Twitter for å informere om kuttene.

Oppsigelsesvarselet kommer midt i det som har vært noen tunge måneder for kryptomarkedet. De to største valutaene, bitcoin og ethereum, har stupt til nivåer som ikke er sett på to år, samtidig som at investorer har rømt fra høyrisikoinvesteringer som ble svært populære under pandemien.

«Kryptovinter»

I eposten til de ansatte sa toppsjef Armstrong videre at selskapet nå har behov for å «håndtere» såkalt cash burn og øke effektiviteten.

– Vi ser ut til å være på vei inn i en resesjon etter en opptur som har vart i mer enn ti år. En resesjon kan føre til en ny «kryptovinter» og vare i en lengre periode. Selv om det er vanskelig å forutse økonomien eller markedet, planlegger vi alltid for det verste mulige utfallet, sa Armstrong, ifølge CNBC.

Meldingen om kuttet kommer også etter at selskapet tidligere i år sa at det satte nyansettelser på pause, før det kort tid senere kunngjorde at nyansettelsespausen var blitt forlenget på ubestemt tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.