Verdens største kryptovaluta bitcoin handles nå til 33.500 dollar. I midten av april var den oppe i rundt 65.000 dollar. Den siste uken har kryptovalutaen falt 8,40 prosent.

Nå advarer flere strateger om at en litt knekk til kan sende prisen ned i 20.000 dollar, ifølge Bloomberg News. Det vil tilsvare et fall på omtrent 40 prosent.

Ifølge analytiker Edward Moya i valutaplattformen Oanda Corp er bitcoin farlig nære 30.000 dollar og i sentrum av økende regulatorisk frykt i USA. Om bitcoin faller under 30.000 dollar kan man få et enormt omfang av momentumsalg, mener han.

Også finansrådgivningsfirmaet Evercores tekniske strateg Rich Ross og analyseselskapet Tallbacken Capital Advisors' Michael Purves mener begge 20.000 dollar kan være en mulighet om bitcoin faller litt under hvor den ligger nå.

Nærmer seg «dødskryss»

Bloomberg skriver videre at bitcoin nå nærmer seg det fryktede «dødskrysset». Det er betegnelsen på en teknisk indikator som er ansett som et kraftig salgssignal. Innen teknisk analyse benytter man seg av tekniske signaler i et forsøk på å forutsi hvordan aksjer, indekser, men også kryptovaluta, vil bevege seg i fremtiden.

«Dødskrysset» oppstår når det såkalte 50 dagers glidende gjennomsnitt krysser 200 dagers glidende gjennomsnitt. De glidende gjennomsnittene gir en vurdering av den generelle trenden i en kurs.

Når det er sagt har bitcoin trosset dødskryss tidligere. Sist gang det ble signalisert et dødskryss i bitcoin var i mars 2020. Da var bitcoin nede under 5000 dollar. To måneder senere dannet det seg derimot et såkalt «gyllent kryss». Det er motstykket til «dødskrysset» og indikerer et kraftig kjøpssignal.

Fra bunnen i mars i fjor har bitcoin steget over 600 prosent.

El Salvador aksepterer bitcoin

Samtidig er det kommet nyheter som kan antas å virke støttende for bitcoin.

Kongressen i den mellomamerikanske republikken El Salvador vedtok onsdag en lov som gjør bitcoin til godkjent betalingsmiddel. Dermed blir El Salvador det første landet i verden som tar kryptovalutaen i bruk.

– Bitcoinloven har nettopp blitt vedtatt med kvalifisert flertall i den lovgivende forsamlingen, skriver president Nayib Bukele på Twitter onsdag.

Tidligere denne uken ble det kjent at it-selskapet Microstrategy har tatt opp ytterligere lån i obligasjonsmarkedet for å finansiere kjøp av bitcoin. I midten av mai hadde Microstrategy 92.000 bitcoin, ifølge en melding fra selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.