Det var tilbake i 2016 at det finske tollvesenet anskaffet seg mesteparten av sin kryptobeholdning da 1666 bitcoin ble beslaglagt i en stor narkorazzia. På det tidspunktet var så mange bitcoin verdt 700.000 euro.

Tollvesenet hadde faktisk planer om å selge alle sine bitcoin gjennom en auksjon i 2018, men gjorde det ikke likevel da det var bekymret for at den virtuelle valutaen igjen ville havne i hendene på kriminelle.

Nå har imidlertid tollvesenet igjen bestemt seg for å selge, ifølge den finske allmennkringkasteren Yle. Det skal nå være snakk om 1981 bitcoin. Tollvesenets finansdirektør Pekka Pylkkänen sier til statskanalen at de enten vil selge kryptovalutaen selv eller gjennom et mellomledd i løpet av de neste månedene.

Gitt den siste tids utvikling i kryptomarkedet fremstår det som en genistrek av tollvesenet å ha latt være å selge i 2018. Det var året etter forrige topp hvor bitcoin var nede i en bølgedal. Siden da har kursen mangedoblet seg. Bare det siste året har bitcoin steget med 300 prosent.

Det finske tollvesenets bitcoinbeholdning er i dag verdt rundt 67 millioner dollar, tilsvarende 565 millioner norske kroner.

Sliter du med å skjønne krypto-begrepene? Da bør du se denne videoen
Selv krypto-noviser vet at kryptovalutaen har satt ny rekord, men hva er FUD, Hodl og svake hender? Her er fem begreper du bør har kontroll på nå når kryptomarkedet begynner å ta av.
03:08
Publisert:

Pylkkänen sier til Yle at det fremdeles er en risiko for at midlene fortsatt vil havne i kriminelle markeder, men at de ikke har noe annet valg enn å selge med dagens reguleringer.

– Vi hadde valget mellom å levere dem til et annet regjeringsetat, andre grupper eller å destruere dem. Vi konkluderte med at alternativer annet enn salg ikke er realistisk, sier han til Yle.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.