På slutten av 80-tallet etablerte de to MIT-studentene Michael Saylor og Sanju Bansal it-selskapet Microstrategy. Et knapt tiår senere tok de selskapet på børs- Det ble mye verdt under dot com-boblen, kollapset da den sprakk, men overlevde og har tjent gode penger de siste årene.

Microstrategy tilbyr forretningsinnsikt og skybaserte tjenester, men i sommer tok strategien en uventet vending. Da kjøpte selskapet bitcoin for 250 millioner dollar og kalte det en «fornuftig sikring mot inflasjon». Nå går de enda tyngre inn.

Låner milliarder til kjøp

Microstrategy melder denne uken at det vil hente 550 millioner dollar i obligasjonsmarkedet for å kjøpe bitcoin. Det tilsvarer nærmere fem milliarder kroner.

Selskapet har gjort bitcoin til sin primære kontantreserve fremfor banken.

Lånene som skal finansiere bitcoinkjøpene har en rente på 0,75 prosent i året, betales to ganger i året og forfaller i desember 2025, ifølge selskapet.

Bitcoin har steget 155 prosent i år. Tidligere i høst meldte betalingsløsningsselskapet Square, etablert blant annet av Twitter-gründer Jack Dorsey, at det hadde kjøpt 4709 bitcoin for til sammen 50 millioner dollar.

Anbefaler salg av aksjen

Den store kryptosatsingen faller ikke i god jord hos alle. Flere medier melder at investeringsbanken Citibank har nedgradert aksjeanbefalingen på Microstrategy til selg fra en nøytralanbefaling.

Citi-analytiker Tyler Radke viser til at bitcoin har steget rundt 50 prosent siden Microstrategy begynte å kjøpe, mens selskapets egne aksjer har steget rundt 170 prosent. Han mener obligasjonstrekket er aggressivt og at det kan være en «deal-breaker» for programvareinvestorer, skriver Theblockcrypto.

Analytikeren bemerker videre at personer i ledelsen har solgt aksjer de siste par månedene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.