Det er salgsstemning i kryptovalutamarkedet etter at den lille sørkoreanske kryptobørsen Coinrail tvitret at den ble hacket i helgen, skriver CNBC.

Alle de 100 største kryptovalutaene, med unntak av én, faller mandag morgen.

Bitcoin ikke hacket – faller likevel kraftig

Bitcoin har falt 10 prosent siden søndag og koster nå 6769 dollar, ifølge DN Investor. Det er det laveste siden starten av april. Også verdens nest største kryptovaluta, ethereum, faller betydelig.

Bitcoin var imidlertid ikke en av kryptovalutaene som ble rammet under hackingen. Det var blant annet den mindre kjente Pundi X, som er den mest omsatte kryptovalutaen på Coinrail.

Siden markedet begynte å falle brått natt til søndag har 42 milliarder dollar, tilsvarende 338 milliarder kroner, av kryptomarkedets totale markedsverdi forduftet.

Gransker Coinbase og Bitstamp

Noe av fallet kan også skyldes en artikkel fra Wall Street Journal som forrige fredag siterte ukjente kilder som sier amerikanske myndigheter gransker mulig kursmanipulering på de fire store kryptobørsene Bitstamp, Coinbase, Itbit og Kraken.

Ifølge avisen krever myndighetene at børsene overleverer detaljerte transaksjonsdata.

Granskningen kommer seks måneder etter at derivatbørsen CME åpnet. På CME kan man handle med terminkontrakter, altså handle på hvor man tror prisen er om én måned eller to måneder. CME henter sine priser fra Bitstamp, Coinbase, Itbit og Kraken, og dermed vil manipulering av de fire børsene påvirke prisen på CME, som myndighetene regulerer direkte.(Vilkår)

Gråbeins Gadget Guide: tv til fotball-VM
02:03
Publisert: