Bjørn Dæhlie har likevel gjort det rimelig godt etter karrieren, selv om hans aksjeselskap Sisa Invest as hadde sitt svakeste år siden 2003 i fjor. Selskapet har en egenkapital på 363 millioner kroner, en økning på fire millioner kroner sammenlignet med året før.

Sisa Invest hadde finansinntekter på 7,4 millioner kroner, mot 93,7 millioner kroner året før. Resultatet før skatt endte i 2016 på lave 3,7 millioner kroner, en reduksjon på 95,6 prosent.

2015 var det beste året i selskapets historie, og de høye inntektene kom av at Dæhlie solgte eiendom.

– Det er ikke en fantastisk bunnlinje. Men jeg driver med eiendomsutviklingsprosjekter, og for å tjene penger må man selge prosjekter. Det gjorde jeg i 2015, men ikke i 2016, sier Dæhlie.

Dæhlie sier til DN at han har konsentrert seg om eiendom fordi det han er litt mer interessert i det enn å investere i noterte selskaper. Derfor har han overlatt aksjeinvesteringene til Anaxo Capital, et selskap som drives av Ole Fredrik Anker-Rasch, som var Dæhlies partner da hans kleskolleksjon ble startet.

– Vi som har levd et liv, bør ha lært at man ikke satser alt på et kort, sier Dæhlie.

Satser med Gjelsten

I 2013 kjøpte Dæhlie, sammen med investor Bjørn Rune Gjelsten, Gardermoen Næringspark like ved E6.   

De to eier 50 prosent hver av tomten, som Dæhlie i fjor kalte sin beste investering.

– Nå er jeg enda mer optimistisk. Det er veldig moro. Vi har konkrete forhandlinger og avtaler, og har signert leiekontrakter, uten at jeg skal si for mye om det, sier Dæhlie.(Vilkår)

Norsemanfavoritt: - Konkurransen har aldri vært tøffere
Norseman er kjent som ett av verdens hardeste triatlon. Deltakerne skal gjennom 3,8 km svømming i Eidfjord, 18 mil på sykkel over Hardangervidda og et maraton, 42 km, til mål på Gaustatoppen.
01:60
Publisert: