- Beslutningen om å tre ut av styret i Norwegian er utelukkende min. Det har ikke vært et enkelt valg, men etter 25 år i styret, hvorav mange som styreleder, er jeg trygg på at dette er en riktig beslutning. Jeg har nå nådd en så moden alder at det er naturlig for meg å slippe nye krefter til. Dette er også i tråd med hva jeg orienterte valgkomiteen om i forkant av generalforsamlingen i 2018, sier Bjørn H. Kise (68) i meldingen.

Kise har vært med i Norwegian siden begynnelsen og var med på å stifte selskapet i 1993. Kise eier aksjer i Norwegian gjennom selskapet Hbk Holding as sammen med konsernsjef Bjørn Kjos (72) og deres familier.

Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian Air Shuttle henviser til Kise for kommentarer. Kise har ikke besvart DNs henvendelser mandag ettermiddag.

Ferdig 7. mai

Kise fratrer formelt som styreleder i Norwegian Air Shuttle as 7. mai 2019. Han har vært medlem av styret siden 1993 og styreleder siden 2010.

Kise trakk seg i fjor som styreleder i Bank Norwegian etter at Finanstilsynet stilte spørsmål om båndene mellom flyselskapet og forbrukslånbanken.

«For å unngå at det sås tvil om at mitt styrelederverv i Norwegian Finans Holding kan medføre at Norwegian Air Shuttle har bestemmende innflytelse i Norwegian Finans Holding, trekker jeg meg», skrev Kise i en tekstmelding til DN da.

Gikk ut mot DN-kommentar

Avgangen skjer etter en turbulent periode i selskapet, som nylig har hentet tre milliarder kroner i en emisjon. Emisjonsaksjene tikket inn på kontoen til de som tegnet seg i emisjonen på fredag, og i dag ble handelen i de nye aksjene sluppet løs på Oslo Børs.

NAS-aksjen endte ned 1,15 prosent på Oslo Børs mandag.

I et innlegg DN 20. februar forsvarte Kise grepene Norwegian-styret har tatt i selskapet.

Styret sa i november i fjor nei til et bud på Norwegian.

«Styret må samtidig alltid ta de nødvendige grep som kan sikre et lønnsomt og bærekraftig Norwegian til det beste for alle aksjonerer, kunder og ansatte. Det gjorde vi før budene kom, og det gjør vi fortsatt. Men hensynet til konfidensialitet og videre samarbeid med andre gjør at vi ofte er avskåret fra å fortelle om innholdet i pågående eller avsluttede forhandlinger», skrev han, før han langet ut mot DNs børskommentator Thor Christian Jensen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.