Flyselskapet Norwegian har for andre gang i år solgt aksjer i Bank Norwegian. Det har skjedd gjennom at flyselskapet har solgt to millioner aksjer i Norwegian Finans Holding, det børsnoterte selskapet som eier Bank Norwegian, for 92,50 kroner per stykk, heter det i en børsmelding.

På denne måten innkasserer Norwegian 185 millioner kroner.

Dette gjøres gjennom en såkalt TRS-avtale (Total Return Swap) med Danske Bank, der Norwegian betaler en liten pris for å ha samme økonomiske eksponering som om de eide aksjene, men uten å kunne stemme for aksjene. I praksis betyr dette at aksjene lånes bort mot en liten pris. Når TRS-avtalen går ut, mister selskapet også eksponeringen.

Norwegian gjorde en lignende øvelse i juni, med en TRS-avtale for 4,7 millioner aksjer. Da opplyste selskapet at aksjesalget ga en regnskapsgevinst på over to milliarder kroner.

Det siste aksjesalget gjør at Norwegians eierandel i Bank Norwegian faller fra 17,5 til 16,4 prosent. Norwegian utøver imidlertid kontroll og beholder eksponeringen på 20 prosent, samme eierandel som selskapet hadde før de to aksjesalgene.

TRS-avtalen fra i sommer for 4,7 millioner aksjer utløper 29. juni 2018, mens avtalen tirsdag på to millioner aksjer utløper 21. desember 2018.

Går ut av styret

I samme børsmelding tirsdag ettermiddag opplyser Norwegian at Brede Huser, sjef for bonusprogrammet Norwegian Reward, trekker seg fra styret i Bank Norwegian med umiddelbar virkning.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Grunnkurs i julenisse
Julenissen er tyrkisk. Og nederlandsk. Men først og fremst amerikansk. Men det er ikke Cola som har farget han rød.
01:36
Publisert: