Bjørn Rune Gjelstens private investeringsselskap Gjersten Holding vurderer å selge mellom tre og fem millioner aksjer i interiørkjeden Kid, ifølge en fersk børsmelding. Med dagens sluttkurs på 73 kroner tilsvarer det aksjer verdt opptil 365 millioner kroner.

Investoren har femten millioner aksjer i selskapet fra før av. Han har hyret Sparebank1 Markets for å bistå ham med salget.

Gjelsten er den største eieren i Kid med en andel på 37,35 prosent av aksjene. Hvis han selger fem millioner aksjer vil han kvitte seg med 12 prosent av selskapet.

Ifølge børsmeldingen reserverer han seg retten til å ikke selge noen aksjer i det hele tatt. Når det eventuelle salget er gjennomført har han forpliktet seg til å ikke selge flere aksjer de neste 90 dagene.

Kid har hatt en forrykende vekst de to siste månedene. Siden 19. mars har aksjen steget 127 prosent. Gjelsten aksjepost har mer enn doblet seg i verdi fra omlag 490 millioner kroner til 1,1 milliarder kroner. Selskapet har en markedsverdi på tre milliarder kroner.

Gjelsten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.