Salg av to eiendommer og et isopor-konsern bidro til at Bjørn Rune Gjelsten fikk et overskudd på 450 millioner kroner i sitt holding-selskap.

Bjørn Rune Gjelsten har bygget sitt eget svært lønnsomme finansimperium siden han skilte lag med Kjell Inge Røkke for et par tiår siden.

I fjor økte Gjelsten holding overskuddet til 448 millioner kroner mot 382 millioner året i forveien.

Gjelsten har det meste av sin virksomhet innen handel, eiendom og industri.

Salg av to eiendommer på Gardermoen og Gjelleråsen i regi av datterselskapet Fabritius, med en gevinst på 50 millioner, var med på å trekke opp overskuddet.

Det samme var salget av aksjer i BewiSynbra Group.

Tjener penger på handel

Gjelsten holding har også gjort det bra med investeringer i kjeder som Sport 1 og Kid. Etter børsnoteringen av Kid har Gjelsten solgt seg ned i Kid, mens han er eneeier i Sport 1.

Mens gigantene XXL og konkursrammede Gresvig har slitt med store underskudd, økte Sport 1 overskuddet i fjor med et par millioner til 66 millioner. Til sammenligning hadde XXL et underskudd på nærmere 300 millioner før skatt.

– Etter et godt 2018 opplevde sportsbransjen som helhet en nedgang i omsetning i første kvartal 2019 som et resultat av en mild og snøfattig vinter i sentrale deler av landet. Satsing på god kundeservice,attraktive merkevarer med god kvalitet, og god tilgjengelighet for forbrukerne både i butikk og på nett gir imidlertid resultater, og Sport 1 fortsatte sin positive utvikling også i 2019, fremkommer det i en pressemelding.

For mange kom det som en stor overraskelse tidligere i vinter da Gjelsten gikk i partnerskap med Gresvig-eier Olav Nils Sunde for å overta den fallerte sportsgiganten.

Nå venter partnerne på endelig klarsignal fra Konkurransetilsynet for å danne en ny sportsgigant.

– Gjennom det felleseide selskapet Sport Holding AS er målsetningen å skape en effektiv og solid kjedeaktør. Fokus er faghandel og merkevarer under hovedkonseptene Sport 1 og Intersport som kan ta opp konkurransen med andre aktører i sportsbransjen og være en attraktiv, langsiktig samarbeidspartner for leverandørindustrien og lokalt eide sportsforretninger.

Gjelsten forventer en samlet omsetning på fire-fem milliarder i butikkomsetning. Det nye felles selskapet Sport Holding vil etter transaksjonen eie 86 prosent av Sport 1 Gruppen og 100 prosent av Intersport.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.