Rune Sandbæk (60) og Morten Alois Lager (56) solgte sin del av sportskjeden Anton Sport til milliardæren Bjørn Rune Gjelsten i 2015. Siden har duoen satset pengene på eiendom og i aksjemarkedet. Det har gått ganske bra. 

De to investerer dels sammen og dels i hvert sitt investeringsselskap, og gjorde det omtrent like bra i fjor. Sandbæks Sandsolo Holding satt igjen med 72 millioner kroner før skatt, mens Lager fikk et resultat i sitt City Holding på 63 millioner kroner.

«Selskapet har også i år hatt et godt overskudd», konstaterer de to, som sitter i hverandres styrer og har likelydende formulering i årsberetningen.

Monobank 

Duoen sitter med aksjer for rundt 20 millioner kroner hver ved årsskiftet, samt lån på totalt nærmere 180 millioner kroner til sitt felles eiendomsselskap Sportskameratene. Dette selskapet sitter også med noen mindre aksjeinvesteringer, blant annet aksjemajoriteten i selskapet Hjelpemiddelspesialisten, som leverer utstyr rullestoler og annet utstyr til funksjonshemmede.

Blant aksjene de to har satset på er forbrukslånsbanken Monobank, og Jæren Sparebank – en lokalbank på sørvestlandet som har tiltrukket seg mange av de kjente norske investorene. Også i porteføljen er Bank2 og flyselskapet Norwegian.

Blant de største aksjesatsingene nå er fortsatt Monobank og Jæren Sparebank, men også EMGS, et selskapet som leverer elektromagnetiske havbunnsdata, pilleprodusenten Weifa og oljeselskapet North Energy, ifølge oppdaterte aksjonæroversikter. 

Sandbæk har en egenkapital i sitt investeringsselskap Sandsolo på 134 millioner kroner ved årsskiftet, mens Lager har en egenkapital på 97 millioner kroner.(Vilkår)

Fra Oslo til Trondheim på 30 minutter i Hyperloop?
«Fremtidens hurtigtog» gjorde vellykket prøvetur i 310 km/t.
00:24
Publisert: