– Jeg føler meg absolutt ikke som noen vinner. Vi har vel faste kostnader på 6–7 millioner totalt sett, så vi betaler en god andel selv. Det er ikke sånn at jeg isolert sett har fått sånn veldig mye, sier Bjørn Tore Furset til DN.

Fredag ble innsynsportalen der man kan søke på bedrifter som har fått kontantstøtte av regjeringen klar. Beregninger DN har gjort viser at Fursetgruppen as, og selskapene som inngår i gruppen, til sammen har fått 1,96 millioner kroner i støtte.

Det gjør Bjørn Tore Furset, som eier 93,9 prosent av Fursetgruppen, til den foreløpig nest største enkeltmottageren av kontantstøtte for mars. Størst er Oslo Plaza med 6,5 millioner kroner.

I tillegg har Furset fått over halv million kroner ekstra i kontantstøtte for L.L. Oslo som driver drift av restauranter og kafeer.

– Alt er stengt

Fursetgruppen består av en rekke selskaper innen restaurantdrift, som ærverdige Grand Café og Ekebergrestauranten i Oslo. Furset forteller at samtlige restauranter i gruppen er stengt, og at over 600 ansatte er permittert.

– Alt er stengt. Vi er fire stykker igjen på kontoret som er 50 prosent permittert, mens økonomiavdelingen jobber for fullt, sier Furset.

Han har tidligere uttrykt overfor DN at tiltakspakken fra regjeringen vil komme godt med, og understreker det samme nå.

– Jeg synes det nesten er utrolig at de fikk på plass dette så kjapt som de gjorde. Vi meldte inn på tirsdag, og allerede på torsdag var det registrert og godkjent, så dette har fungert veldig bra.

Likevel er selskapet avhengig av å bruke oppspart egenkapital for å holde seg flytende. Hvor lenge de kan holde det gående med kontantstøtte og egenkapital er vanskelig å si.

– Det er helt umulig å tidfeste det for oss. Vi håper på å kunne åpne igjen og begynne så smått snart. Men å tro at krisen er over i det man åpner igjen, det stemmer nok ikke. Det kommer til å bli tøffe tak selv med gradvis åpning.

Håper på gradvis åpning

Tidligere denne uken varslet byrådsleder i Oslo Raymond Johansen at serveringssteder i Oslo kan begynne å servere alkohol igjen i starten av mai. Det er etterlengtet for Furset.

– Så lenge vi ikke har skjenkebevilling er det håpløst. Produktet vårt er mat og vin. Men nå er det sterke signaler på at man kan begynne å åpne i tidlig mai, så får vi bare håpe at tiltakene ikke er så strenge og vanskelige at det ikke lar seg gjøre.

– Hva synes du om de strenge tiltakene som er innført?

– Jeg må bare støtte meg til de som har ansvar for det. For meg virker det fornuftig, og det virker som vi har full kontroll på situasjonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.