Toppsjef Larry Fink hos fondsforvaltningsgiganten BlackRock, som nå har passert 10.000 milliarder dollar til forvaltning, skriver i sitt årlige brev til kundene at han tror de neste 1000 enhjørningene kommer til å være grønne selskaper som hjelper verden til å gjennomføre det grønne skiftet.

Enhjørninger er raskt voksende privateide teknologiselskaper med minst én milliard dollar i markedsverdi.

Store utfordringer

Fink skriver i brevet at BlackRock nå investerer i slike selskaper, men at det er en stor utfordring at de fleste rene energiløsningene foreløpig er for kostbare.

– Vi har fokus på bærekraft. Ikke fordi vi er miljøforkjempere, men fordi vi er kapitalister og tillitsmenn for våre kunder, skriver Fink ifølge CNBC.

Denne oppfinnelsen skal bruke naturens egne krefter til å avsalte vann. Det skal gi drikkevann for dem som trenger det mest. dnPlus

– De neste 1000 enhjørningene vil ikke være søkemotorer eller sosiale medieselskaper, de vil være bærekraftige, skalerbare innovatører, ifølge Fink.

–Ingeniører og forskere jobber døgnet rundt med hvordan man kan dekarbonisere sement, stål og plast, frakt, lastebiltransport og luftfart, landbruk, energi og bygg. Jeg tror at avkarboniseringen av den globale økonomien kommer til å skape den største investeringsmuligheten i vår levetid, skriver han.

Vil ta tid

Fink viser til bilindustrien som et eksempel, en industri som nå nesten utelukkende satser på elektriske kjøretøy. Suksessen til Tesla har gjort Elon Musk til den rikeste personen i verden, med nettoverdier på 266,5 milliarder dollar, ifølge Forbes.

Selv om Fink er tydelig på at den globale økonomien må og vil skifte til en avkarbonisert fremtid, tror han ikke at det kommer til å bli et raskt skifte.

Ubehagelige grønne nødvendigheter dnPlus

–Det vil ikke skje over natten. Vi må gå gjennom nyanser av brunt til nyanser av grønt. Det er ikke mulig eller praktisk å skru igjen kranen for naturgass umiddelbart. Og enhver teknologi eller politikk som gjør energikostnadene dyrere for de fattigste og mest sårbare befolkningene globalt, vil føre til større polarisering rundt klimaendringer og vil også være skadelig for fremskritt, mener Fink.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.