Over ett år uten at noe har skjedd, og flere utskiftninger av etterforskningsledere allerede før politiet har kommet skikkelig i gang. Det er statusen for politiets etterforskning av gamblingnettverket Blue Sky.

DN Magasinet skrev lørdag om hvordan 3000 medlemmer, hvorav 600 norske, har tapt titalls millioner.

David Jago i Dublin lånte en halv million euro, nær fem millioner kroner, til selskapet og investerte også i aksjer i Blue Sky Capital. I august i fjor politianmeldte han Pål Heine Magnussen for svindel. Siden har det vært stille.

«Ufattelig»

David Jago sier han er sjokkert over den manglende responsen fra norsk politi.

– Jeg har overlevert omfattende dokumentasjon på både svindelen mot meg og dokumenter som viser en rekke forfalskninger av dokumenter. Også en rekke andre medlemmer i Blue Sky har politianmeldt Magnussen. Likevel har det ikke skjedd noe som helst. Det er helt ufattelig at han ikke er arrestert for lenge siden, mener han.

DN får bekreftet at det allerede har vært tre etterforskningsledere på saken. Det er så langt ikke kjent at politiet har tatt ut noen siktelser.

DN skrev lørdag at to norske medlemsgrupper med til sammen drøyt 100 personer trolig alene har over 30 millioner kroner til gode fra Blue Sky. Bettingselskapet hadde rundt 300 medlemmer fra en rekke land. Blue Sky Capital gikk konkurs i september i fjor. Og i sommer ble også Pål H. Magnussen slått personlig konkurs.

Ved hjelp av advokat Sigurd J. Klomsæt fikk han i fjor høst namsmannen til å ta arrest først hos Blue Sky Capital og etter konkursen også hos Pål H. Magnussen privat. Det ble beslaglagt blant annet datamaskiner og telefoner. Dette materialet har siden vært i politiets besittelse.

Jago har de siste 15–16 månedene jobbet aktivt for å få politiet til å starte etterforskning av saken. Og først nå bekrefter politiet at det er startet etterforskning. Men fortsatt har ingen representanter for politiet tatt kontakt med David Jago.

Pål Magnussen (til venstre) i bettingselskapet Blu Sky er politianmeldt av en rekke medlemmer.
Pål Magnussen (til venstre) i bettingselskapet Blu Sky er politianmeldt av en rekke medlemmer. (Foto: Privat)

Forstår frustrasjonen

Jahn Schei, politiadvokat hos Økoteamet ved Øst politidistrikt, har ansvaret for etterforskningen.

– Jeg har ikke lyst til å se bakover i tid. Fortiden får man ikke gjort så mye med. Det er ikke så lenge siden jeg fikk denne saken, og jeg vil heller se fremover, sier han.

– Forstår du frustrasjonen blant Blue Sky-medlemmer som etterlyser fortgang i etterforskningen?

– Ja, det kan jeg forstå, sier Schei.

Pål Heine Magnussen har ikke ønsket å kommentere saken og påstandene fra David Jago.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Dette dokumentet er forfalsket, noe Økokrim nå viser stor interesse for.
Dette dokumentet er forfalsket, noe Økokrim nå viser stor interesse for.
Kjetil Wiedswang: De har kjempet mot juleshoppingen siden 1992, med lite hell
DNs politiske julekalender | Luke 14: Kjøpefri jul?
01:21
Publisert: