Nordea øker renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng, ifølge en melding mandag. Før helgen økte både DNB og Danske Bank rentene tilsvarende.

Bakgrunnen for rentehevingen er konkurransesituasjonen og Norges Banks økning av styringsrenten på rentemøtet 21. mars i år, fremgår det.

– I lys av Norges Banks beslutning om å heve styringsrenten på rentemøtet 21. mars og utviklingen i pengemarkedsrentene, har Nordea besluttet å justere opp rentene på boliglån og sparekonto, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

Beste veiledende boliglånsrente blir etter justeringen 2,48 prosent for Ung Premium & Utdanning og Premium Next, ifølge meldingen.

Innskuddsrenten økes samtidig med inntil 0,25 prosentpoeng. Ny rente på Boligsparekonto for de under 34 år blir 3,60 prosent. Renten på sparekonto UNG blir 1,10 prosent.

– Vi følger markedet og konkurransesituasjonen tett. Vi ser at vi fortsatt er konkurransedyktige på pris, også etter renteendringen, sier Sætre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

–Hvis jeg hadde kjøpt denne bilen og trodd jeg fikk en miljøbil, hadde jeg blitt ganske skuffet
Test av Mercedes-Benz E 300 de ladbar hybrid.
01:50
Publisert: