Borr Drillings banker og det lånespesialiserte fondet Hayfin er enige om å gi Borr en ekstra likviditet på cirka 12 millioner dollar gjennom dekning av renter som tingbidrag, noe som vanligvis skjer ved at renter legges til lånets hovedstol, samt utsettelse av kontantbetalinger.

Det kommer frem i en børsmelding tirsdag.

Trøims riggselskap ville opprinnelig hente 40–50 millioner dollar i en rettet emisjon, men selskapet har nå besluttet å senke dette beløpet til 25–30 millioner dollar, ifølge meldingen.

Totalt vil likviditeten som er tilført selskapet utgjøre mer enn 700 millioner dollar i løpet av 2021 og 2022, skriver administrerende direktør Patrick Schorn i meldingen.

– Umiddelbart etter denne transaksjonen vil vi begynne å jobbe med verftene om avtaler for å styrke likviditeten ytterligere, sier Schorn i meldingen.

Som følge av markedsvolatiliteten og ufordelaktige prisindikasjoner for selskapets konvertible obligasjonslån, har styret besluttet å ikke gå videre med forslaget om å kjøpe tilbake i konvertibelen. Et konvertibelt obligasjonslån er et lån der långiverne under gitte omstendigheter kan veksle inn låner i aksjer til en forhåndsbestemt kurs. Det fremgår av meldingen tirsdag ettermiddag også at avtalen med Hayfin og långiverne er betinget av at også Borrs verft gjør lettelser i sine krav.

Utsatte tegningsperiode

Selskapet meldte i forrige uke at det ville hente 40–50 millioner dollar (380-475 millioner kroner) i en rettet emisjon. Allerede da hadde enkelte investorer forhåndstegnet seg for 30 millioner dollar.

Fredag i forrige uke, kort tid etter den opprinnelige tegningsfristen hadde gått ut, meldte Borr Drilling i stedet at det hadde forlenget tegningsperioden i emisjonen. Det ble opplyst at det ble diskutert med långivere for å forbedre vilkårene som tidligere er kunngjort, noe de nå har kommet til enighet om.

Kriserammet

Det har gått brått nedover for Borr Drilling. Den norske investoren Tor Olav Trøim, John Fredriksens tidligere høyre hånd, startet Borr i 2016 og børsnoterte det året etter med en markedsverdi på drøyt ni milliarder kroner.

Selskapet var gjeldfritt og hadde hentet store summer i egenkapitalmarkedet for å kjøpe nye rigger på billigsalg. Det ble kjøpt oppjekkbare borerigger både fra Transocean og Hercules. Det var store forventninger knyttet til den ferske riggbabyen.

Da koronaviruset lammet en hel verden og oljeprisen stupte, ble det derimot krisestemning.

I første halvåret har Borr Drilling tapt 187 millioner dollar før skatt, tilsvarende 1,8 milliarder kroner med dagens kronekurs. I fjor var tapene før skatt på 188 millioner dollar. Aksjekursen har falt 91 prosent hittil i år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.